Webshop » Whisky » Arran Sherry Cask The Bodega, 70cl - 55,8°

Arran Sherry Cask The Bodega, 70cl - 55,8°

WHI_0485 Arran Sherry Cask The Bodega, 70cl - 55,8°

Arran Sherry Cask The Bodega, 70cl - 55,8°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 55.8% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Arran Sherry The Bodega is een verbluffende single malt in het kernassortiment van Arran, de perfecte keuze voor iemand die geniet van een single malt met veel body en complexiteit. Arran Sherry The Bodega is één van de vele referenties die je nu bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in de fysieke winkel.

Arran Sherry The Bodega is enkel gerijpt op de beste ex-sherry vaten die beschikbaar zijn voor de whisky-industrie, gebotteld op vatsterkte om zowel luxueus als elegant te presenteren met lagen van rijke zoete kruiden en eikenhout. De Master Distiller van Arran heeft samengewerkt met enkele van de meest prestigieuze Sherry Bodega’s in Jerez, Spanje, om alleen de beste kwaliteit in vaten te verkrijgen om de vullen met de kostbare Arran spirit.

Arran Sherry The Bodega is de terugkeer naar de stijl van enkele van de vroegste Arran Single Malt bottelingen, die grotendeels werden gerijpt in Sherry vaten. Deze single malt laat de vaardigheid en expertise van de Master Distiller bij Arran zien.

Tasting notes :
• Neus: Toffee, zoete specerijen en fruit 
• Smaak: Rijpe vijgen en kersen
• Afdronk: Pure chocolade, mandarijnen, rijpe vijgen.

 Over Lochranza Distillery (Arran) ;
Gelegen in de vallei “Glen Eason Biorach”, vertaald naar Vallei van de kleine waterval, wordt de Arran spirit geproduceerd sinds 1995. Hoewel de whisky onder de naam Arran verschijnt noemt de distilleerderij de Lochranza Distillery, vernoemd naar de ligging, Lochranza.

Ooit bekend op zijn uitstekende whisky, zat het eiland Arran toch 150 jaar zonder distilleerderij tot whisky- veteraan en adviseur van grote whiskyhuizen Harold Currie samen met David Hutchison in 1991 besluiten het Isle of Arran Distillers Ltd. op te richten. Vooral hun financieringsidee was uniek, de verkoop van schuldbewijzen die na enkele jaren in whisky konden worden ingewisseld verscheen op een grote reclamemuur. Het concept werd in 1995 realiteit toen de distilleerderij opende en de eerste spirit geboren werd in de spiritsafe.

Het eiland Arran biedt een prachtige natuur met granieten bergen, woeste vlaktes, zuiver water en is populair bij wandelaars en vogelaars. De nieuwe distilleerderij werd dan ook verwelkomd als een attractie voor toeristen, resulterend in een uitstekend bezoekerscentrum dat in 1997 door koning Elisabeth II werd ingehuldigd.

Oorspronkelijk zou Arran al in 1994 starten maar een adelaarspaar had de site van de distilleerderij uitgekozen als broedplaats, hierdoor moest er gewacht worden. Vervolgens haalden de adelaars het logo van de distilleerderij en zijn ze nu op elk etiket terug te vinden. In 2017 werd er begonnen met de bouw van een tweede distilleerderij op Arran, Lagg Distillery die in de toekomst de productie van de rokerig, geturfde, whisky Machrie Moor moet overnemen.

€ 64,60

Uitverkocht


Gerelateerde productenWebshop gemaakt met EasyWebshop