Webshop » Whisky » Arran Quarter Cask The Bothy, 70cl - 56,2°

Arran Quarter Cask The Bothy, 70cl - 56,2°

WHI_0486 Arran Quarter Cask The Bothy, 70cl - 56,2°

Arran Quarter Cask The Bothy, 70cl - 56,2°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 56.2% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Arran Quarter Cask The Bothy onderging een rijping van minimaal 7 jaar op ex-bourbon vaten alvorens hij werd overgezet in een kleiner vat, een Quarter Cask (ongeveer ¼ van een ex-bourbon vat) gemaakt van de beste Amerikaanse eik. Dit voor een periode van 2 jaar. Deze 2 jarige rijping op een 125 liter vat zorgt voor een intensere rijping doordat de spirit meer contact maakt met het hout. Arran Quarter Cask The Bothy is een van de vele whisky referenties die je nu bij Rumology.be kan kopen, zowel online als in de fysieke winkel.

Het resultaat van de rijping van Arran Quarter Cask The Bothy is een karaktervolle whisky die kracht en finesse combineert, rijkelijk op zoetheid van vanille en krachtige, licht peperige kruiden. Gebotteld op z’n natuurlijke sterkte van 56.2% ABV, zonder koude-filtering is dit een ex-bourbon gerijpte single malt in z’n puurste vorm.

Tasting notes :
• Neus : Appeltaart en Brioche van ananas.
• Mond : Arran’s kenmerkende citrustoetsen verwelkomen je gevolgd door licht zoete kaneelkruiden en vanille, zorgend voor een memorabele dram.
• Finish : Langgerekte zoetheid, honing, ananastoetsen, vanille en lichtjes kokosnoot.

Over Lochranza Distillery (Arran) ;
Gelegen in de vallei “Glen Eason Biorach”, vertaald naar Vallei van de kleine waterval, wordt de Arran spirit geproduceerd sinds 1995. Hoewel de whisky onder de naam Arran verschijnt noemt de distilleerderij de Lochranza Distillery, vernoemd naar de ligging, Lochranza.

Ooit bekend op zijn uitstekende whisky, zat het eiland Arran toch 150 jaar zonder distilleerderij tot whisky- veteraan en adviseur van grote whiskyhuizen Harold Currie samen met David Hutchison in 1991 besluiten het Isle of Arran Distillers Ltd. op te richten. Vooral hun financieringsidee was uniek, de verkoop van schuldbewijzen die na enkele jaren in whisky konden worden ingewisseld verscheen op een grote reclamemuur. Het concept werd in 1995 realiteit toen de distilleerderij opende en de eerste spirit geboren werd in de spiritsafe.

Het eiland Arran biedt een prachtige natuur met granieten bergen, woeste vlaktes, zuiver water en is populair bij wandelaars en vogelaars. De nieuwe distilleerderij werd dan ook verwelkomd als een attractie voor toeristen, resulterend in een uitstekend bezoekerscentrum dat in 1997 door koning Elisabeth II werd ingehuldigd.

Oorspronkelijk zou Arran al in 1994 starten maar een adelaarspaar had de site van de distilleerderij uitgekozen als broedplaats, hierdoor moest er gewacht worden. Vervolgens haalden de adelaars het logo van de distilleerderij en zijn ze nu op elk etiket terug te vinden. In 2017 werd er begonnen met de bouw van een tweede distilleerderij op Arran, Lagg Distillery die in de toekomst de productie van de rokerig, geturfde, whisky Machrie Moor moet overnemen.

€ 60,50

Beschikbaar - Voorraad: 1


Gerelateerde productenWebshop gemaakt met EasyWebshop