Webshop » Whisky » Arran 21y, 70cl - 46°

Arran 21y, 70cl - 46°

WHI_0189 Arran 21y, 70cl - 46°

Arran 21y, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Arran
Uitgave 2022

Een mix van first fill en re-fill Sherry Hogsheads, Gedistilleerd en gerijpt in Lochranza, Non-chill gefilterd, Natuurlijke kleur,

Tasting notes :
• Neus: Gember en donkere chocolade, met de altijd aanwezige citrustonen van de klassieke Arran op de achtergrond. Rijk, broeierig en weelderig.
• Smaak : Hints van zachte kruiden en geroosterde hazelnoten complimenteren prachtig de kenmerkende Arran-citrussmaak. Een perfecte demonstratie van de complexiteit die wordt geboden door een goed gerijpte Arran-expressie.
• Finish : Luxueus en onvergetelijk. Donker fruit en kruiden harmoniëren met de elegantie van de spirit.

Over Lochranza Distillery (Arran) ;
Gelegen in de vallei “Glen Eason Biorach”, vertaald naar Vallei van de kleine waterval, wordt de Arran spirit geproduceerd sinds 1995. Hoewel de whisky onder de naam Arran verschijnt noemt de distilleerderij de Lochranza Distillery, vernoemd naar de ligging, Lochranza.

Ooit bekend op zijn uitstekende whisky, zat het eiland Arran toch 150 jaar zonder distilleerderij tot whisky- veteraan en adviseur van grote whiskyhuizen Harold Currie samen met David Hutchison in 1991 besluiten het Isle of Arran Distillers Ltd. op te richten. Vooral hun financieringsidee was uniek, de verkoop van schuldbewijzen die na enkele jaren in whisky konden worden ingewisseld verscheen op een grote reclamemuur. Het concept werd in 1995 realiteit toen de distilleerderij opende en de eerste spirit geboren werd in de spiritsafe.

Het eiland Arran biedt een prachtige natuur met granieten bergen, woeste vlaktes, zuiver water en is populair bij wandelaars en vogelaars. De nieuwe distilleerderij werd dan ook verwelkomd als een attractie voor toeristen, resulterend in een uitstekend bezoekerscentrum dat in 1997 door koning Elisabeth II werd ingehuldigd.

Oorspronkelijk zou Arran al in 1994 starten maar een adelaarspaar had de site van de distilleerderij uitgekozen als broedplaats, hierdoor moest er gewacht worden. Vervolgens haalden de adelaars het logo van de distilleerderij en zijn ze nu op elk etiket terug te vinden. In 2017 werd er begonnen met de bouw van een tweede distilleerderij op Arran, Lagg Distillery die in de toekomst de productie van de rokerig, geturfde, whisky Machrie Moor moet overnemen.

€ 166,00

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop