Webshop » Rum » Virgin Gorda 1493, 70cl - 40%

Virgin Gorda 1493, 70cl - 40%

RUM_0080 Virgin Gorda 1493, 70cl - 40%
Virgin Gorda 1493, 70cl - 40%  

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. ; 40%
Herkomst : Blend
Distillery : onbekend
Website : www.theposhmakers.com

Deze rum laat u de meest sensuele kant van de Caraïben ontdekken. Gemaakt uit de hoogste kwaliteit, puur Brits Caraïbisch suikerriet. Gegoten in een perfecte blend uit rum's van Trinidad, Barbados en Jamaica met een uitgesproken smaak en absoluut vrij van additieven voor kleur, aroma of smaak. 

De geselecteerde rum's zijn gerijpt op Amerikaanse eik en hebben een gemiddelde leeftijd van 7 jaar, 20% van de rum's is 8 jaar oud. Een schitterende goudgele kleur, verpakt in een originele fles met in de neus een intense vanille toets uit het hout en aroma's van romige toffee.
In de mond een full-body rum met intense zoetheid gevolgd door een rijke Bourbon-achtige vanille, zacht en ongelooflijk lang in afdronk.

Persoonlijke geur- en smaaknotitie :
Een lichte goudgele kleur wijst erop dat deze rum zeker niet werd bijgekleurd of gezoet met karamel, een kleine 'distillers' test bewijst dit eveneens. In de neus komt een prachtig zoet boeket naar boven van exotisch rijp fruit en een lichte toets van chocolade. Een zalige, zachte vanillegeur neemt het geheel mee naar een hoger niveau. 

Een eerste nip bevestigd de neus met een zachte lichte rum, niet fruitig, niet droog, lichtjes bitter eindigend in de tannines van het hout. Een aangename afdronk die even blijft hangen, niet extreem lang maar voldoende tot aan de volgende nip. 

Een aangename, goed gerijpte, rum die zeker aan te bevelen valt bij een licht kruidige kaasschotel, zeker voor kazen met noten alsook desserts op basis van chocolade als de gebruikte chocolades niet te bitter zijn. 

Een rum die kwalitatief zeker mee kan in de prijscategorie 40/50 €. 

€ 42,55

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop