Webshop » Gin » Glendalough Wild Botanical Gin, 70cl - 41°

Glendalough Wild Botanical Gin, 70cl - 41°

GIN_0101 Glendalough Wild Botanical Gin, 70cl - 41°

Glendalough Wild Botanical Gin, 70cl - 41°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 41% ABV
Herkomst : Ierland

Glendalough Distillery is gelegen in Glendalough, ook wel “Glen of two Lakes genoemd”, een van de mooiste en vaak bezochte valleien in Ierland. Ten zuiden van Dublin ligt de Wicklow bergen, gerenommeerd om hun fantastisch mooie natuur. Het gebied wordt ook wel eens omschreven als de tuin van Ierland, een naam die het zonder problemen waarmaakt.

De oorsprong van deze gin begint met het foerageren van wilde planten in de bergen rondom de distilleerderij. Enkele uren na het foerageren verdwijnt hetgeen vers geplukt is al in de still.

Een fulltime verzamelaar zorgt voor het foerageren en plukken op een duurzame manier, de gebieden waar de planten verzameld worden mogen niet nadelig beïnvloed worden. Zo worden sommige planten met een schaar geknipt zodat de wortels niet beschadigd raken door eraan te trekken.

Elke dag wordt er gedistilleerd. Deze wilde botanicals worden uiterst langzaam gedistilleerd om de delicate smaken en gewenste aroma’s eraan te onttrekken, dit gebeurd in batches van minder dan 250 liter. Sommigen worden mee in de ketel gedaan, anderen hangen in een mand bovenaan de still zodat de alcoholdampen de essentiële oliën kunnen onttrekken aan de plant. De verschillende “cuts” worden voor elke batch bepaald om basis van geur en smaak, nooit getimed e/o geautomatiseerd, alsof elke batch de eerste is.

Dit zorgt er allemaal voor de smaak van Glendalough ’s Wild Gin naar een heel ander niveau wordt gebracht, de kennis, ervaring en werkuren maken elke fles bijzonder.

€ 33,80

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop