Webshop » Gin » Colombian Orthodoxy Gin, 70 cl - 43°

Colombian Orthodoxy Gin, 70 cl - 43°

GIN_0045 Colombian Orthodoxy Gin, 70 cl - 43°
Colombian Orthodoxy Gin, 70 cl - 43°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 43 % ABV
Herkomst : Colombia

De oorsprong van deze gin is gebaseerd op een formule van Dario Parra, voormalig president van Dictator Distilleries en gin-liefhebber. Na vele bezoeken aan het Verenigd Koninkrijk keerde hij terug naar Colombia, vastbesloten om een ​​Colombiaanse gin te maken. Door verschillende formules uit te proberen onstond de formule voor de Ortodoxy Gin, die jarenlang alleen voor eigen gebruik werd geproduceerd. Dario durfde nooit te dromen dat zijn recept ooit een internationaal verkocht product zou worden.

De formule bevat o.a.; jeneverbessen, plantaardige ingrediënten, schillen, wortels en kruiden die zorgen voor een uniek smaakprofiel.

Tasting notes :
  • Neus : De neus toont het een evenwicht tussen de bitterheid van de wortels, de frisheid van de plantaardige ingrediënten, het zoetzure van bessen en schillen, en de warmte van de kruiden. Het oorspronkelijke aroma is van jeneverbes en engelwortel gecombineerd met munt, citroen en peper. De secundaire aroma's van kaneel, bosbessen en gember versmelten tot een klassieke droge gin.
  • Smaak : In de mond is de gin smaakvol, zacht, maar toch zoet en zuur met de strengheid van klassieke gin. Met 43 procent alcohol kan deze gin goed worden gecombineerd met een breed scala aan tonics. Geniet met een schijfje citroen en je zult beseffen waarom Ortodoxy een klassieker is.

€ 36,95

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop