Webshop » Wijn » Marolo Ulrich Vermouth Rosso, 75cl - 16,5°

Marolo Ulrich Vermouth Rosso, 75cl - 16,5°

VER_0009 Marolo Ulrich Vermouth Rosso, 75cl - 16,5°

Marolo Ulrich Vermouth Rosso, 75cl - 16,5°

Inhoud : 75 cl
Alc. Vol. : 16.5% ABV
Herkomst : Italië

Ulrich Vermouth Rosso is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in de fysieke winkel te Bilzen.

De fundering, origineel, de eerste, Vermouth Rosso is de echte ziel van de aperitief. Het is het product dat de vorm en gewoonten heeft van zijn producent. Oorspronkelijk was de kleur van Vermouth Rosso amberkleurig door het gebruik van gebruinde suiker, ook bekend als “burnt”. In een later stadion werd karamel gebruikt als meer agressieve kleuring, de vermouth verdonkerde hierdoor sterk. Bij Marolo is met trouw gebleven aan het originele recept uit 1854, teruggaand naar de authentieke methode om Vermouth Rosso te maken, met verbrande suiker. Het veranderd niets aan het aromatische profiel van de vermout, in feite versterkt het de toetsen van de sinaasappelschil, gentiaan en limoenbalsem uit Piedmont. Ulrich Vermouth Rosso is een must voor elke gelegenheid, geschonken over ijsblokjes en afgewerkt met een sinaasappelkrul voor een maximale zachtheid. De gebruikte wijn is 100% Cortese de Piedmont.

Tasting notes :
Fris en delicaat kruidig, lichte toets van balsamico. Hints van bittere sinaasappel, gentiaan en limoenbalsem.

Over Ulrich Vermouth Di Torino
Vermouth vertegenwoordigt te geboorde van de Italiaanse aperitief, het staat als symbool van de belle époque en de evolutie van Italiaanse dranken. Bij Marolo heeft men het recept van Dr. Domenico Ulrich, de grootste apotheker van zijn tijd, herontdekt en verbeterd voor de moderne levensgenieter.

De vermouth di Torino wordt gemaakt volgens de disciplinaire standaard die in 2017 officieel werd gemaakt om het onderscheidende en kwalitatieve smaakprofiel van deze vermouth te beschermen en naar waarde te creëren. Alle vermouth labels van Marolo voldoen aan deze normen en gaan in vele gevallen verder door vast te houden aan de principes die zijn uiteengezet in het originele recept van Domenico Ulrich in 1854.

Alleen wijnen uit Piemonte, gebrande suiker vervaardigt volgens de antieke methoden voor Rosso en Rosso Superiore, Artimisia uit Piemonte en extracten van lokale planten en kruiden worden gebruikt. Vermouth is mode, gezelligheid en gewoonte. De zorgeloze essentie van sociale ontmoetingen en de ziel van bijeenkomsten door authenticiteit en traditie te combineren in een glas.

Dr. Domenico Ulrich was een apotheker, botanicus en briljant ondernemer. Marolo vond zijn originele recept uit 1854 terug en bouwde hierop voort op de meest gevierde aperitief ‘bittere wijn’ te maken.

Over Marolo Distillery
Sinds 1977 distilleert Marolo bij de Distilleria Santa Teresa de spirit van het land. Grappa’s worden gemaakt van persresten, afkomstig van de beste Italiaanse wijngaarden. 

Grappa’s waarderen het buitengewone erfgoed van de Langhe, Monferrato en Roero, gebieden erkend als UNESCO-werelderfgoed. De distillatie vindt plaats in een au bain-marie discontinue still, één voor wit en één voor rood, telkens in kleine batches over een langere periode zodat de originele smaken van de druiven kan worden ervaren.

Marolo is gevestigd in Alba, de hoofdstad van de Langhe, één van ’s werelds belangrijkste wijnbouwdistricten in Italië, dit vanwege de diversiteit aan druivenrassen en de kwaliteit van de wijnen.


€ 25,20

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop