Webshop » Wijn » Marolo Ulrich Vermouth Bianco, 75cl - 16°

Marolo Ulrich Vermouth Bianco, 75cl - 16°

VER_0008 Marolo Ulrich Vermouth Bianco, 75cl - 16°

Marolo Ulrich Vermouth Bianco, 75cl - 16°

Inhoud : 75 cl
Alc. Vol. : 16% ABV
Herkomst : Italië

Ulrich Vermouth Bianco is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in de fysieke winkel te Bilzen. Het verzoek van de dames uit Savoye, die tot de bourgeoisie behoorden en de Art Nouveau cafés van Turijn regelmatig bezochten, was iets bijzonders zonder overdrijving. Dr. Domenico Ulrich ging aan de slag met de vermouth rosso waarvan de mannelijke kenmerken werden verzachten voor het vrouwelijke gehemelte. De kleur werd lichter, de aroma’s delicater en de infusies waren gracieus en niet onbezonnen. Een perfecte balans tussen zoete en bittere toetsen, geweldig om zowel te mixen als puur te drinken. Deze Ulrich Vermouth Bianco is het aperitief bij uitstek, best geserveerd met een scheutje verse citroen en een vleugje sinaasappel om de florale toetsen te versterken. De wijn die werd gebruikt in de bereiding is 100% Cortese del Piemonte.

Tasting notes :
Delicaat fruitig met heel zachte toetsen van anijs, roos en vanille.

Over Ulrich Vermouth Di Torino
Vermouth vertegenwoordigt te geboorde van de Italiaanse aperitief, het staat als symbool van de belle époque en de evolutie van Italiaanse dranken. Bij Marolo heeft men het recept van Dr. Domenico Ulrich, de grootste apotheker van zijn tijd, herontdekt en verbeterd voor de moderne levensgenieter.

De vermouth di Torino wordt gemaakt volgens de disciplinaire standaard die in 2017 officieel werd gemaakt om het onderscheidende en kwalitatieve smaakprofiel van deze vermouth te beschermen en naar waarde te creëren. Alle vermouth labels van Marolo voldoen aan deze normen en gaan in vele gevallen verder door vast te houden aan de principes die zijn uiteengezet in het originele recept van Domenico Ulrich in 1854.

Alleen wijnen uit Piemonte, gebrande suiker vervaardigt volgens de antieke methoden voor Rosso en Rosso Superiore, Artimisia uit Piemonte en extracten van lokale planten en kruiden worden gebruikt. Vermouth is mode, gezelligheid en gewoonte. De zorgeloze essentie van sociale ontmoetingen en de ziel van bijeenkomsten door authenticiteit en traditie te combineren in een glas.

Dr. Domenico Ulrich was een apotheker, botanicus en briljant ondernemer. Marolo vond zijn originele recept uit 1854 terug en bouwde hierop voort op de meest gevierde aperitief ‘bittere wijn’ te maken.

Over Marolo Distillery
Sinds 1977 distilleert Marolo bij de Distilleria Santa Teresa de spirit van het land. Grappa’s worden gemaakt van persresten, afkomstig van de beste Italiaanse wijngaarden. 

Grappa’s waarderen het buitengewone erfgoed van de Langhe, Monferrato en Roero, gebieden erkend als UNESCO-werelderfgoed. De distillatie vindt plaats in een au bain-marie discontinue still, één voor wit en één voor rood, telkens in kleine batches over een langere periode zodat de originele smaken van de druiven kan worden ervaren.

Marolo is gevestigd in Alba, de hoofdstad van de Langhe, één van ’s werelds belangrijkste wijnbouwdistricten in Italië, dit vanwege de diversiteit aan druivenrassen en de kwaliteit van de wijnen.


€ 25,20

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop