Webshop » Whisky » Torabhaig Allt Gleann Legacy, 70cl - 46°

Torabhaig Allt Gleann Legacy, 70cl - 46°

WHI_0063 Torabhaig Allt Gleann Legacy, 70cl - 46°

Torabhaig Allt Gleann Legacy, 70cl - 46°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Skye

Allt Gleann is de tweede referentie uit The Legacy Series van Torabhaig, vernoemd naar de gelijknamige beek, één van de waterbronnen van Torabhaig. Deze referentie zal iets sterker geturfd zijn (77 ppm) dan de eerste expressie. De whisky gaat integraal rijpen op ex-bourbonvaten en zal in 6 opeenvolgende batches beschikbaar komen tussen nu en eind 2023. 

Voor zij die graag hun kennis over Torabhaig opfrissen geven we hieronder nog een kort overzicht.
Torabhaig werd opgebouwd binnen de muren van een oude boerderij - tot voor enkele jaren nog nauwelijks een ruïne in een zeer moerassig gebied - te midden van het spectaculair mooie, ongerepte landschap van Skye, gekend als een van de mooiste eilanden langs de westkust van Schotland. De nieuwe distilleerderij Torabhaig garandeert een combinatie van hedendaagse en traditionele invloeden (zoals bijvoorbeeld de houten washbacks om complexiteit in de new make te gaan bevorderen). Het is de eerste nieuwe distilleerderij op Skye sinds maar liefst 190 jaar, en is bovendien slechts de tweede -legale- distilleerderij die het eiland ooit gekend heeft.

Na de indrukwekkende restauratie begonnen de stills voor het eerst te lopen in januari 2017, nu vier jaar later zijn eindelijk de eerste Torabhaig whisky bottelingen beschikbaar. Leuk detail: Torabhaig is 1 van de enige merken die het residuele turfgehalte (het turfgehalte op moment van botteling dat logischerwijs een heel stuk lager is dan in de basismout) vermelden op hun label.

€ 59,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop