Webshop » Whisky » Teeling Blackpitts Big Smoke Cask Strength - Limited Edition, 70cl - 56,5°

Teeling Blackpitts Big Smoke Cask Strength - Limited Edition, 70cl - 56,5°

WEX_0267 Teeling Blackpitts Big Smoke Cask Strength - Limited Edition, 70cl - 56,5°

Teeling Blackpitts Big Smoke Cask Strength - Limited Edition, 70cl - 56,5°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 56.5% ABV
Herkomst : Ierland

Geïnspireerd op het oude Blackpitts gebied, net achter de nieuwe Teeling distilleerderij, dat synoniem stond voor vele industrieën met in het bijzonder mouterijen. Blackpitts was traditioneel de thuisbasis van enkele van de grootste mouterijen in Ierland. Door het gebruik van turfrook om het graan te drogen tijdens het mout proces ontstaat geturfde mout waardoor een uitgesproken rokerig profiel ontstaat. De handtekening van een geturfde single malt.

Wat deze Blackpitts nog unieker maakt is het triple distillatieproces waardoor het medicinale karakter, dat typerend is voor de Schotse geturfde single malt, wat wordt teruggebracht. Dit staat toe dat er meer karakteristieken van barbecue rook naar boven komen. Dit in combinatie met Teeling ’s innovatieve vat rijpingen op zowel ex- sauternes witte wijn vaten als ex- bourbon vaten zorgt voor een unieke expressie van deze Teeling en Ierse Whiskey.

Groter, beter en krachtiger dat is waar deze limited edition Cask Strength Blackpitts om draait!

Tasting notes :
• Neus: Uitgesproken vreugdevuur, rokerige aardsheid met onderliggende hints van boomgaardfruit en ahornsiroop.
• Smaak: Verkoolde appel- en peerfruittonen zijn verweven met levendige turfrook en tonen van zout en lavendel.
• Afdronk: Droge houtkruiden vervagen tot een lange, rokerige, hartige afdronk.

Over Teeling Whiskey Distillery :
De Teeling Whiskey Distillery werd opgericht in 2015 door de Teeling Whiskey Company en is de eerste in nieuwe stokerij in Dublin in 125 jaar. De laatste distilleerderij in Dublin sloot in 1976 de deuren wat er tevens voor zorgt dat Teeling de enige, nog operationele is.

Jack en Stephen Teeling staan aan het roer, hun vader John Teeling richtte in het verleden de legendarische en monopoly brekende Cooley Distilleerderij op in 1987. De nieuwe distilleerderij is gelegen in het gebied ‘The Liberties’ heel kort bij Marrowbone Lane waar Walter Teeling, een van de voorouders, ooit een distilleerderij uitbouwde. Het symbool van de Fenix die boven een pot still herrijst staat symbool voor de wedergeboorte van Teeling.

Jack & Stephen Teeling leerden het vak van hun vader in de Cooley distilleerderij, die verkocht het in 2011 aan de groep Beam Inc. (Beam Suntory). Jack die Managing Director was vertrok terwijl Stephen nog een jaar bleef. In de verkoopovereenkomst zat als voorwaarde van de onderhandelingen een aankoop van 16.000 vaten gerijpte whiskey. Met deze whiskey ’s werd Teeling in 2012 gelanceerd door Jack Teeling. Kort daarna vervoegd Stephen zich en wordt gestart met de bouw van hun nieuwe distilleerderij.

€ 67,90

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop