Webshop » Whisky » Port Askaig 8y Giftset + 2 glasses, 70cl - 45,8°

Port Askaig 8y Giftset + 2 glasses, 70cl - 45,8°

WHI_0421 Port Askaig 8y Giftset + 2 glasses, 70cl - 45,8°

Port Askaig 8y Giftset + 2 glasses, 70cl - 45,8°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 45.8% ABV
Herkomst : Schotland, Islay

Aan de noordkust van het eiland, Islay, ligt Port Askaig. Al honderden jaren de toegangspoort tot Islay en voor velen, het begin van een reis die hen een leven lang bijblijft.

Port Askaig 8y is een perfecte kennismaking, niet alleen met het eiland Islay maar ook met het assortiment van Port Askaig. Deze whisky heeft een zacht, zoet turfachtig karakter dat in de perfectie werd uitgebalanceerd. Rijping gebeurd op refill Amerikaanse eik. Bovendien zijn de uitgaven van Port Askaig allen Single Malt Scotch Whiskies, alleen de distilleerderij, dat blijft een goed bewaard geheim!

Tasting notes :
• Neus : Citroenschillen die gerookt worden boven een kolenvuur met warme gerst die net gedraaid wordt om de moutvloer.
• Smaak : Sugarsnaps in een coating van donker veen, bestoft met kalksteen. Kamperfoelie verweven in de zoetheid van zoethout.
• Afdronk : Frisse toetsen van steenzout en zwarte peper blijven hangen terwijl de turfrook langzaam wegebt.

Over Port Askaig :
Port Askaig is ontstaan met het gedachtegoed de unieke Islay spirit en zijn makers te belichamen. Een reeks Islay Single Malt Whisky’s die een karakter brengen van robuuste rokerigheid en zachte fruitigheid die Islay zo betoverend maken voor de whisky-liefhebber.

De reeks is ontwikkeld om zowel de meest veeleisende en begeesterde whiskykenner aan te spreken als de beginnende whiskydrinker die een introductie in Islay whisky wil beleven. Enkel uitzonderlijke vaten Islay Single Malt worden geselecteerd om de naam Port Askaig te dragen.

Elke expressie binnen het assortiment wordt in beperkte batches gebotteld, elke botteling zal dus anders zijn met als doel op termijn een consistent karakter te bereiken. Om ervoor te zorgen dat elke whisky zijn oorspronkelijke smaken en karakter behoud wordt er geen gebruik gemaakt van koude filtratie en kleurstoffen.

Men gelooft bij Port Askaig dat, in een wereld van verandering er nog steeds plaats is voor traditie, echter één die de evolutie van nieuwe ideeën omarmt, nodig om het nog beter te maken. Een deskundige vatselectie en een traditionele eigentijdse uitstraling zorgen ervoor dat Port Askaig nog vele jaren schouder aan schouder samen zal werken met de gevestigde merken van Islay.

€ 63,20

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop