Webshop » Whisky » Milk & Honey Elements Peated, 70cl - 46°

Milk & Honey Elements Peated, 70cl - 46°

WHI_0139 Milk & Honey Elements Peated, 70cl - 46°

Milk & Honey Elements Peated, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Israël

De Milk & Honey Elements Peated Whisky is een van de vele, single malt whisky, referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel.

De Milk & Honey Elements serie bestaat uit een compositie van smaken en aroma’s die uit meticuleus geselecteerde vaten voortkomen. Milk & Honey Elements serie brengt een karakter voort dat verrijkt wordt door het type hout van het vat, de herkomst en de geschiedenis. Elke expressie in de Milk & Honey Elements Serie begint bij de Milk & Honey Classic Single Malt die wordt aangevuld met whisky uit een met de hand geselecteerd, superlatief en kwaliteitsvol eikenhouten vat. Culminerend in een fijne natuurlijke kleur met impressionante smaken en een goed gebalanceerde single malt. Milk & Honey Elements Serie is een combinatie van traditionele distillatie methoden en versnelde rijping in een erg dankbaar, warm, klimaat.

De Atlantische Oceaan ontmoet de Mediterrane zee voor de creatie van deze Milk & Honey Single Malt Peated Whisky. Deze whisky wordt gerijpt op vaten, komende van Islay in Schotland, doordrenkt van rokerige en ziltige aroma’s. Deze wordt geblend met ex-bourbon gerijpte single malt die rijpte onder de zon van Tel-Aviv. De M&H Elements Single Malt Peated integreert de fruitige toetsen van de new make en de in het vat aanwezige, typisch geturfde, Islay toetsen. Het resultaat is een verbluffend, delicate en zachte, licht geturfde, whisky. Heerlijk!

Tasting notes :
• Neus : Aangenaam fris openend in een uitgesproken, licht rokerig, geheel dat op unieke wijze gebalanceerd ligt tussen vanille en toetsen uit eikenhout, afgerond met een lichte hint van limoen.
• Smaak : Een medium body startend op vanille zoetheid die overgaat in een delicate toets van turf. Een licht kruidige toets vergezeld gember en limoen toetsen.
• Afdronk : Langgerekt met zachte turf die de mond bedekt en balanceert op delicate eikenhoutensmaken die afwisselen op de frisse toetsen van limoen.

Over Milk & Honey Distillery :
Milk & Honey (MH) is Tel Aviv ’s eerste whisky distilleerderij. MH is een stedelijke distilleerderij, gelegen in één van de opkomende buurten in Tel Aviv waar het deel uitmaakt van het weefsel van de stad, tussen ondernemers en innovators, producenten en ambachtslieden. De distilleerderij is gebouwd in om de geboorteplaats van Israël te staan, samen met het strand, de levendige markten en de architectuur.

Israël met 300 zonnige dagen in een gemiddeld jaar en z’n mediterrane klimaat zij het grootste voordeel van de MH distilleerderij, vooral naar de rijping toe dan. Rijpen in een warm klimaat veroudert de whisky snel, aanzienlijk gracieus en anders dan in een continentaal klimaat. Het angel’s share is hoger en door de temperaturen in het klimaat anders van samenstelling wat de whisky van de MH distilleerderij ten goede komt. Whisky gemaakt bij warmer weer krijgt een specifiek karakter van het terroir, unieke smaken die enigszins verschillen van de tegenhangers uit de “Oude Wereld”. De methoden, techniek en apparatuur dragen eeuwenoude kennis voort en de traditie van minimaal drie jaar rijping wordt in ere gehouden.

De vaten, gebruikt voor de spirits van MH distilleerderij te rijpen, worden geselecteerd na een nauwgezet screeningsproces. Jaren van vooruit denken en plannen liggen aan de basis van deze selectie. Naast het traditionele assortiment van ex- bourbonvaten, ex -rode wijnvaten en STR vaten is men voortdurend op zoek naar nieuwe en interessante vaten zoals vaten van granaatappelwijn, koosjere sherry, rum, enz… .

Vanaf de eerste dag streeft men enkel naar het beste bij MH, de ingrediënten worden uitvoerig getest, er wordt met recepten geëxperimenteerd en de wereld wordt rondgereisd om de meest geschikte vaten te selecteren. Wijlen dr. Jim Swan stond aan de wieg van MH distilleerderij, een van ’s werelds meest talentvolle meesterdistilleerders en expert op gebied van destillatie en rijping in warme klimaten, als adviseur. Compromissen zijn geen optie voor MH distilleerderij, er wordt gestreefd naar perfectie in elk aspect, van de op maat gemaakte traditionele koperen pot stills tot de kwaliteitscontrole gedurende het hele proces.

€ 69,50

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop