Webshop » Whisky » Machrie Moor Peated Arran New Bottle, 70cl - 46°

Machrie Moor Peated Arran New Bottle, 70cl - 46°

WHI_0659 Machrie Moor Peated Arran New Bottle, 70cl - 46°
Machrie Moor Peated Arran New Bottle, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Machrie Moor is een turfveld aan de westkust van het eiland doorspekt met stenen cirkels uit het Bronzen Tijdperk. Volgens de legende maakte de reus Fingal zijn favoriete hond Bran vast aan één van die stenen. De geturfde spirit whisky is een expressie van de ruwe schoonheid van dit landschap, in uw glas komt de legende van Machrie Moor terug tot leven.

Tasting notes :
• Neus : Verleidelijke zachte turfrook, hints van vanille, een vleugje verse munt en citrusschil.
• Smaak : Het moutige, fruitige en zoete Arran-karakter verwelkomt een vleugje heiderook en het huwelijk is perfect in de mond met toetsen van romige koekjes, gekookte appels, gedroogd gras en tropisch fruit.
• Afdronk : Lang en fruitig met aanhoudende zoete turfrook en subtiel fris zoutgehalte.

Over Arran :
In 1995 begon de eerste spirit in de Arran distilleerderij te vloeien. Dat was redelijk opmerkelijk, het was een periode waarin vele distilleerderijen juist hun deuren sloten. De eerste whisky was zeer drinkbaar, maar het is fair om te zeggen dat de kwaliteit beter en beter werd, en zelfs uitgroeide tot een van de mooiste single malts die we in ons gamma aanbieden: Arran is een gevestigde waarde geworden.

Met de lancering van de nieuwe verpakking in 2019 zette Arran opnieuw een grote stap voorwaarts, het was een fenomenaal succes. Met de vernieuwing van Machrie Moor 46% en Machrie Moor Cask Strength, de 2 geturfde whisky's uit de distilleerderij, is het vernieuwde gamma uiteindelijk compleet.

De nieuwe fles brengt het unieke karakter van deze eiland-distilleerderij in beeld. In reliëf staan de naam en datum van de oprichting van de distilleerderij in het glas, op het label staat ondubbelzinnig de nodige info over de botteling. Het eiland inclusief coördinaten en het logo van de arenden brengen het geheel tot leven, dit is een fles met een verhaal!

€ 52,20

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop