Webshop » Whisky » Machrie Moor Cask Strength Peated Arran New Bottle, 70cl - 56,2°

Machrie Moor Cask Strength Peated Arran New Bottle, 70cl - 56,2°

WHI_0660 Machrie Moor Cask Strength Peated Arran New Bottle, 70cl - 56,2°

Machrie Moor Cask Strength Peated Arran New Bottle, 70cl - 56,2°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 56.2% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Machrie Moor is een turfveld aan de westkust van het eiland doorspekt met stenen cirkels uit het Bronzen Tijdperk. Volgens de legende maakte de reus Fingal zijn favoriete hond Bran vast aan één van die stenen. De geturfde spirit whisky is een expressie van de ruwe schoonheid van dit landschap, in uw glas komt de legende van Machrie Moor terug tot leven. Arran Machrie Moor Cask Strength is één van de vele whisky referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in de fysieke winkel. 

Net zoals de versie op 46% is deze cask strength gemaakt van geturfde mout (20 ppm) en 6 tot 7 jaar gerijpt op first fill bourbon vaten.

Tasting notes :
• Neus : Citrustonen met een achtergrond van turf en een rookpluim die onmiddellijk herkend wordt.
• Smaak: Een robuuste dram met de typische boomgaardvruchten van de Arran Malt die naar voren komen over een laag geroosterde brioche, gegrilde ananas, versheid van de zee en kruidigheid van zwarte peper.
• Afdronk: Lang aanhoudend met klassieke tonen van romige vanille en een complexe toets van smeulende turfvuurrook.

Over Lochranza Distillery (Arran) ;
Gelegen in de vallei “Glen Eason Biorach”, vertaald naar Vallei van de kleine waterval, wordt de Arran spirit geproduceerd sinds 1995. Hoewel de whisky onder de naam Arran verschijnt noemt de distilleerderij de Lochranza Distillery, vernoemd naar de ligging, Lochranza.

Ooit bekend op zijn uitstekende whisky, zat het eiland Arran toch 150 jaar zonder distilleerderij tot whisky- veteraan en adviseur van grote whiskyhuizen Harold Currie samen met David Hutchison in 1991 besluiten het Isle of Arran Distillers Ltd. op te richten. Vooral hun financieringsidee was uniek, de verkoop van schuldbewijzen die na enkele jaren in whisky konden worden ingewisseld verscheen op een grote reclamemuur. Het concept werd in 1995 realiteit toen de distilleerderij opende en de eerste spirit geboren werd in de spiritsafe.

Het eiland Arran biedt een prachtige natuur met granieten bergen, woeste vlaktes, zuiver water en is populair bij wandelaars en vogelaars. De nieuwe distilleerderij werd dan ook verwelkomd als een attractie voor toeristen, resulterend in een uitstekend bezoekerscentrum dat in 1997 door koning Elisabeth II werd ingehuldigd.

Oorspronkelijk zou Arran al in 1994 starten maar een adelaarspaar had de site van de distilleerderij uitgekozen als broedplaats, hierdoor moest er gewacht worden. Vervolgens haalden de adelaars het logo van de distilleerderij en zijn ze nu op elk etiket terug te vinden. In 2017 werd er begonnen met de bouw van een tweede distilleerderij op Arran, Lagg Distillery die in de toekomst de productie van de rokerig, geturfde, whisky Machrie Moor moet overnemen.

€ 58,40

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop