Webshop » Whisky » Lagg Corriecravie, 70cl - 55°

Lagg Corriecravie, 70cl - 55°

WHI_0495 Lagg Corriecravie, 70cl - 55°

Lagg Corriecravie, 70cl - 55°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 55% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Lagg Corriecravie Single Malt Whisky vanop het Schotse eiland Arran, is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen.

Lagg Corriecravie is de tweede referentie in het basisgamma van Lagg. De spirit onderging een eerste rijping in ex- Bourbonvaten gevolgd door een 6 maanden lange finish op ex- Oloroso Sherry Hogsheads, afkomstig van producent Miguel Martin in Jerez. Gebotteld op 55% abv om z’n rijke smaakprofiel ten volle tot zijn recht te laten komen.

Corriecravie dankt zijn naam aan een klein gehucht ten noordwesten van het dorp Lagg en heeft eindeloze uitzichten langs de kustlijn van het eiland. Lagg heeft ook een eigen geheim uit het verleden, het terrein was namelijk de thuisbasis van de eerste illegale distilleerders die het beruchte ‘Arran water’ produceerden op het eiland.

Tasting notes :
• Neus : Donkere chocolade met gekruide rode bessen
• Mond : Rijkelijk verrukkelijk met elegante en subtiele toetsen van verkoolde sintels en hazelnoot.
• Afdronk : Langgerecht en trouw blijvend aan de smaak.

Over Lagg Distillery :
Laat ons toe even kort de whisky-geschiedenis van het prachtige eilandje Arran, aan de westkust van Schotland, te schetsen. Honderden jaren lang werd er op Arran clandestien whisky gestookt die bekend stond als ‘The Arran Water’. De laatste actieve en legale distilleerderij sluit, na een kort leven van 15 jaar, in 1836 de deuren op Arran en het zal tot 1995 duren vooraleer er een nieuwe legale distilleerderij in het noorden van het eiland de deuren opent; de Lochranza Distilleerderij die de Arran Single Malt produceert.

Fast forward naar 2019 als de eerste spirit begint te vloeien uit de gloednieuwe ketels van de Lagg Distilleerderij, gelegen in het uiterste zuiden van het eiland met een prachtig uitzicht over de nabijgelegen kustlijn. De Lagg distilleerderij is zo gebouwd dat ze opgaat in het pittoreske landschap van het eiland, is state of the art en produceert enkel 100% geturfde whisky. De huisstijl is een olieachtige, herbaal-vegetale, zoete en rokerige stijl.

De turf die men bij Lagg gebruikt is afkomstig uit Aberdeenshire, een zeer dense turf die resulteert in zoetere en zachtere turf, minder scherp en minder fenolisch van smaak. Het procedé van mashen zorgt voor een gewolkte wort om de olieachtige, robuustere smaken naar voren te brengen die vervolgens een lange 76 uren fermentatie ondergaat. De wash is dan ook zeer zuur, vergelijkend met geuze, en resulteert in een fenomenale olieachtige new make spirit.

€ 84,40

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop