Webshop » Whisky » Kilchoman Sanaig, 70cl - 46°

Kilchoman Sanaig, 70cl - 46°

WHI_0205 Kilchoman Sanaig, 70cl - 46°

Kilchoman Sanaig, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Islay

Kilchoman Sanaig Single Malt Scotch Whisky is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen.  Kilchoman Sanaig is één van de core-range producten van de Kilchoman Distilleerderij, gelegen op het eiland Islay. Deze Kilcoman Sanaig is vernoemd naar een inham aan de ruige Atlantische kust van Islay, "Sanaigmore". Kilchoman Sanaig is een vatting van van zowel ex- Sherryvaten als ex- Bourbonvaten. Het grotere aandeel aan ex- Oloros sherryvat rijping zorgt voor een gebalanceerd profiel van gedroogd fruit en kruiden als toevoeging aan het klassieke Kilchoman profiel van citruszoetheid en turfrook. 

Het smaakprofiel van deze Kilchoman Sanaig  is rijk en fruitig met citrustoetsen, karamel en zachte turfrook.

Over Kilchoman Distillery :
Kilchoman Distillery is een familiebedrijf, opgericht in 2005 door Anthony en Kathy Wills, het was de eerste nieuwe distilleerderij op Islay in 124 jaar. Intussen werken ook hun 3 zonen; James, George en Peter op de distilleerderij.

Anthony en Kathy stonden erop een 100% Islay-filosofie te hanteren en de basistraditie van boerderij distillatie nieuw leven in te blazen. De keuze om een single farm distilleerderij te starten was dan ook algauw gemaakt en is de belangrijkste drijfveer achter de distilleerderij. Van gerst tot fles op één locatie met vaardigheid, zorg en aandacht voor detail.

Er worden verschillende landschappen (terroirs) bewerkt met een oppervlakte van 2300 hectare rond de verwoeste Kilchoman-kerk. De steile heuvels ten zuiden van de distilleerderij worde begraasd door “black face” schapen en in het westen wordt de kudde Aberdeen Angus runderen gevoed met een combinatie van machair grassen en het draf dat achterblijft in de ketels na distillatie. De meest vruchtbare grond, 400 hectaren groot wordt gereserveerd voor de jaarlijkse gerstoogst in de vroege herfst.

€ 72,30

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop