Webshop » Whisky » Glenglassaugh Sandend, 70cl - 50,5°

Glenglassaugh Sandend, 70cl - 50,5°

WHI_0161 Glenglassaugh Sandend, 70cl - 50,5°

Glenglassaugh Sandend, 70cl - 50,5°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 50.5% ABV
Herkomst : Schotland, Speyside

Glenglassaugh Sandend is een van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen. Glenglassaugh Sandend is een nieuwe release binnen het vernieuwde basisgamma van de Glenglassaugh Distilleerderij. Een warm goudkleurige, ongeturfde whisky die een rijping kreeg op een combinatie van ex- Bourbon, -Sherry en -Manzanilla vaten. De inspiratie van deze whisky komt voort uit het halvemaanvormige strand van Sandend Bay, vlakbij de distilleerderij. Genereus in tropisch fruit in balans met toets ziltigheid.

Tasting notes :
• Neus: Zacht en boterig vanille ijs, overgoten met een coulis van tropisch fruit en licht zilte chocolade toets.
• Mond: Vlagen van gezouten karamel en fris bruisende ananas, kers en pompelmoes.

Over Glenglassaugh Distilleerderij :
Opgericht in 1875 door wijnhandelaar James Moir op de site van een oude hoeve in de Speyside regio in de Schotse Highlands. De geschiedenis van Glenglassaugh is een aaneenschakeling van sluitingen en heropeningen, de laatste sluiting dateert van 1986 om in 2008 gekocht te worden door een groep privé-investeerders. De kost van de renovatie van de distilleerderij draaide rond de 7 miljoen pond. In 2013 werd Glenglassaugh opnieuw doorverkocht, dit keer aan de groep rond een iconisch figuur in de whiskywereld; Billy Walker. Glenglassaugh werd op die manier als het ware het zusje van Benriach en Glendronach. Eveneens werd in 2013 de productiecapaciteit verdubbeld met het oog op de toekomst. In 2016 werd Glenglassaugh (gelijktijdig met Benriach en Glendronach) voor een laatste keer verkocht, dit keer aan de Brown-Forman groep, onder andere eigenaar van Jack Daniel’s. Een jaar later komt Rachel Barrie, bekend van haar werk bij onder meer Glenmorangie, Ardbeg en Bowmore, in de kijker als Master Blender, ze is met de grootste onderscheiding geslaagd om een coherent en volledig vernieuwd gamma tevoorschijn te toveren uit de inmiddels grote vatenvoorraad bij Glenglassaugh.

Het vernieuwde gamma van Glenglassaugh bestaat uit slechts 3 referenties die alle variatie in zich hebben die nodig zijn om het profiel van de distilleerderij tentoon te stellen. Zo wordt er gespeeld met ex- bourbon -en ex- sherryvaten maar ook met ex- rode wijnvaten, ex- portvaten en ex- Manzanilla vaten. Tevens is er in de 3 referenties een leuke variatie in de alcoholpercentages en heeft men met de geturfde variant ook rekening gehouden met de liefhebbers van dit type whisky. Kortom, Glenglassaugh is niet de meest bekende distilleerderij maar produceert wel lekkere whisky’s met een boeiend verhaal.

€ 58,10

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop