Webshop » Whisky » Glen Grant 12yo, 70cl - 43°

Glen Grant 12yo, 70cl - 43°

WHI_0185 Glen Grant 12yo, 70cl - 43°
Glen Grant 12yo, 70cl - 43°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 43% ABV
Herkomst : Schotland, Speyside

Voor vaders die iets bijzonders wensen...

The Glen Grant 12 Years Old is een sublieme single malt met een heldere gouden kleur en aroma's van boomgaardfruit en vanille. De gelaagde smaak brengt het water in de mond, met een palet van appeltaart, toffee, karamel en amandelen. In de afdronk gaan zachte zomervruchten samen met honing en hints van specerijen. 

Tasting notes :
• Neus : Honing, peer en appel met hints van amandelen en citrusvruchten.
• Smaak : De korst van appeltaart, karamel en vanille.
• Afdronk : Aanhoudend fruit met subtiele hints van specerijen.

Over The Glen Grant :
Het verhaal van The Glen Grant begon in 1840 in Rothes, Speyside - de belangrijkste whiskystreek van Schotland - met de broers John en James Grant.

The Glen Grant wordt vandaag nog steeds in Rothes gemaakt, won al talrijke prestigieuze prijzen en is wereldberoemd om zijn consistente kwaliteit in al zijn rijpingsvarianten. 

De elegante en verleidelijk zachte smaak waaraan The Glen Grant zijn roem dankt, is het resultaat van de innovatieve, hoge, slanke, distilleerketels en de revolutionaire filters die James 'The Major' Grant, de zoon van oprichter James Grant, meer dan een eeuw geleden als een van de eersten introduceerde. Die blijvende erfenis wordt nog steeds gebruikt en blijft The Glen Grant van andere merken onderscheiden. 

Vandaag waakt Dennis Malcolm, de veelvuldig bekrooonde meester-distilleerder van Glen Grant, over de gouden drank. Dennis werd in 1946 op de terreinen van de distilleerderij geboren. Al meer dan vijf decennia werkt hij voor The Glen Grant, met een ongeziene passie en ongeëvenaarde vakkennis. Zijn weergaloze ervaring zorgt ervoor dat elke whisky in het gamma van The Glen Grant het allerbeste haalt uit de complexe alchemie van de drank, het hout en de tijd. 

€ 48,90

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop