Webshop » Whisky » Caol Ila 8y 2014-2023 Spinola PX Finish Murray McDavid, 70cl - 54,4°

Caol Ila 8y 2014-2023 Spinola PX Finish Murray McDavid, 70cl - 54,4°

WEX_0384 Caol Ila 8y 2014-2023 Spinola PX Finish Murray McDavid, 70cl - 54,4°

Caol Ila 8y 2014-2023 Spinola PX Finish Murray McDavid, 70cl - 54,4°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 54.4% ABV
Herkomst : Schotland, Islay

Caol Ila 8-jaar oud van Murray McDavid in de Benchmark Series is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt.

De Caol Ila distilleerderij op het eiland Islay is een echte krachtpatser en produceert de grootste hoeveelheid single malt op het eiland. Deze fijn Islay mout spreid jeugdigheid en vitaliteit tentoon, de droom van elke turfliefhebber. Om de jeugdige onstuimigheid te temperen besliste men bij Murray McDavid om de spirit op te leggen op drie vers geledigde vaten waar eerder heerlijk zoete PX Sherry op rijpte, van Bodegas Ximénez-Spinola. Deze rijping duurde 7 maanden en zorgt ervoor dat de whisky helemaal tot z’n recht komt, delicaat, fruitig met de zware , rokerige Islay persoonlijkheid.

Tasting notes :
• Neus : Weelderig met gedroogd fruit en vreugdevuren langs de kusten van Islay.
• Smaak : Zoete turf, mokka en gedroogde sinaasappel.
• Afdronk : Langgerekte zoetheid van de PX Sherry gehuld in de typische Caol Ila turfrook.

Over de onafhankelijk bottelaar Murray McDavid
Murray McDavid werd begin 1994 opgericht door de Londense wijnhandelaren Mark Reynier, Simon Coughlin en Gordon Wright van de Springbank Distillery. Murray McDavid groeide al snel uit tot één van de geleide bottelaars van Schotse whisky en is één van de eersten die een verscheidenheid aan interessante vaten begon te gebruiken in de kunst van het rijpen en eindigen om inspirerende Schotse Whisky te produceren ofte verfijnen.

In 2000 werd de hulp ingeroepen van Islay’s meest gevierde Master Distiller, Jim McEwan, omdat het team Murray McDavid begon met de heropening van de gesloten Bruichladdich distilleerderij op Islay. Remy Cointreau kocht in 2012 de Bruichladdich distilleerderij en Murray McDavid om deze laatste te verkopen, op een later moment, aan de geleide Schotse whiskymakelaar Aceo Ltd.

Vandaag is de keuze van Murray McDavid de Coleburn distilleerderij in Speyside en wordt de traditie van bottelen op een kwalitatieve manier verder gezet.

€ 88,50

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop