Webshop » Whisky » Campbeltown Loch, 70cl - 46°

Campbeltown Loch, 70cl - 46°

WHI_0195 Campbeltown Loch, 70cl - 46°

Campbeltown Loch, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Campbeltown
Bottle code : 22/231

Deze Campbeltown Loch is een blended whisky die wordt gemaakt uit Longrow en Springbank whisky en geeft een goede indicatie waar beide individuele whiskies voor staan. Het gehele proces om deze whisky te blenden wordt in de Springbank distilleerderij gedaan.

Om even kort Springbank te schetsen, ze produceren 3 verschillende Single Malt Whisky’s, Hazelburn, niet geturfd en drie maal gedistilleerd, Springbank, licht geturfd en 2,5 maal gedistilleerd en tot slot Longrow, stevig geturfd en 2 maal gedistilleerd.

De Springbank distilleerderij situeert zich in een stadje genaamd Campbeltown. Campbeltown stond in de 19e eeuw bekend als de hoofdstad van de Schotse whisky met maar liefst 34 distilleerderijen. Vandaag resten er nog 3 van deze 34, Springbank, Glengyle en Glen Scotia.

De Longrow, nu dus gedistilleerd bij Springbank, was ooit een distilleerderij die gesloten werd in 1896, vandaag worden de opslagruimtes nog gebruikt als bottellijn voor Springbank. Het distillaat wordt verkregen na een dubbele distillatie, de gebruikte mout wordt in eigen huis gemaakt door blootstelling, 48 uur aan geturfde hete lucht, in een traditionele kiln. Met distilleerde onder de naam Longrow terug in 1973 en sinds 1992 wordt dit jaarlijks vervaardigt.

€ 40,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop