Webshop » Whisky » Arran Sauternes Cask Finish, 70cl - 50°

Arran Sauternes Cask Finish, 70cl - 50°

WHI_0493 Arran Sauternes Cask Finish, 70cl - 50°

Arran Sauternes Cask Finish, 70cl - 50°

Content : 70cl
Alc. Vol. : 50% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Arran Sauternes Cask Finish onderging een eerste rijping in traditionele eikehouten vaten om nadien in zorgvuldig geselecteerde ex- Sauternes wijnvaten gefinished te worden. Deze ex- Sauternes wijnvaten zijn afkomstig van een zeer gerenommeerd ambachtelijk producent van deze verfijnde wit, zoete, Bordeaux Wijn. Arran Sauternes Cask Finish is één van de vele referenties die je nu bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel.

Master Blender bij Arran, James MacTaggart, volgde deze secundaire rijping nauwlettend op om ervoor te zorgen dat het gebottelde eindresultaat, op 50% ABV, een perfecte balans is tussen het intrinsieke zoet-fruitige karakter van de Arran Single Malt en de complexiteit van de ex- Sauternes wijnvaten.

Tasting notes :
• Neus : Kamperfoelie, meloen en marsepein met een pittig, kruidig randje om zo de balans toe te voegen. Met wat water komt het fruit weeldering bovendrijven met banaan, wilde bloemen en een ietwat nootachtig karakter.
• Smaak : Rijkelijk en honingzoet met opzwepende smaken van kruiden (als in geroosterde eik), pittige ziltigheid, vanille en sultana.
• Afdronk : Een glorieuze combo van Sauternes en Arran Single Malt, een huwelijk in balans met elegantie.

Over Lochranza Distillery (Arran) ;
Gelegen in de vallei “Glen Eason Biorach”, vertaald naar Vallei van de kleine waterval, wordt de Arran spirit geproduceerd sinds 1995. Hoewel de whisky onder de naam Arran verschijnt noemt de distilleerderij de Lochranza Distillery, vernoemd naar de ligging, Lochranza.

Ooit bekend op zijn uitstekende whisky, zat het eiland Arran toch 150 jaar zonder distilleerderij tot whisky- veteraan en adviseur van grote whiskyhuizen Harold Currie samen met David Hutchison in 1991 besluiten het Isle of Arran Distillers Ltd. op te richten. Vooral hun financieringsidee was uniek, de verkoop van schuldbewijzen die na enkele jaren in whisky konden worden ingewisseld verscheen op een grote reclamemuur. Het concept werd in 1995 realiteit toen de distilleerderij opende en de eerste spirit geboren werd in de spiritsafe.

Het eiland Arran biedt een prachtige natuur met granieten bergen, woeste vlaktes, zuiver water en is populair bij wandelaars en vogelaars. De nieuwe distilleerderij werd dan ook verwelkomd als een attractie voor toeristen, resulterend in een uitstekend bezoekerscentrum dat in 1997 door koning Elisabeth II werd ingehuldigd.

Oorspronkelijk zou Arran al in 1994 starten maar een adelaarspaar had de site van de distilleerderij uitgekozen als broedplaats, hierdoor moest er gewacht worden. Vervolgens haalden de adelaars het logo van de distilleerderij en zijn ze nu op elk etiket terug te vinden. In 2017 werd er begonnen met de bouw van een tweede distilleerderij op Arran, Lagg Distillery die in de toekomst de productie van de rokerig, geturfde, whisky Machrie Moor moet overnemen.

€ 59,30

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop