Webshop » Whisky » Arran Port Cask Finish, 70cl - 50°

Arran Port Cask Finish, 70cl - 50°

WHI_0487 Arran Port Cask Finish, 70cl - 50°

Arran Port Cask Finish, 70cl - 50°

inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 50% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Arran Port Cask Finish onderging een eerste rijping in traditionele eikehouten vaten om nadien in zorgvuldig geselecteerde ex- port wijnvaten gefinished te worden. Deze ex- port wijnvaten zijn afkomstig van een zeer gerenommeerd ambachtelijk producent. Arran Port Cask Finish is één van de vele referenties die je nu bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel.

Master Blender bij Arran, James MacTaggart, volgde deze secundaire rijping nauwlettend op om ervoor te zorgen dat het gebottelde eindresultaat, op 50% ABV, een perfecte balans is tussen het intrinsieke zoet-fruitige karakter van de Arran Single Malt en de complexiteit van de ex- port wijnvaten.

Tasting notes :
• Neus : Vanillekruiden en rijpe citrusvruchten die overhellen naar zongedroogd fruit met vleugjes van noten. Met een scheutje water opent deze dram zich met meer diepte van mandarijn-citrus, fudge en honingzoete toetsen.
• Smaak : Gelaagd fruit en kruiden combineren met gebakken appel die bestoft is met kaneel. Een toets van aardbeienjam. Verwarmende smaken van gerst en een vleugje zoete peer.
• Afdronk : Klassieke Arran Single Malt met punch die blijft dansen op het gehemelte. Het handelsmerk van moutige zoetheid schijnt door in lagen van complexiteit.

Over Lochranza Distillery (Arran) ;
Gelegen in de vallei “Glen Eason Biorach”, vertaald naar Vallei van de kleine waterval, wordt de Arran spirit geproduceerd sinds 1995. Hoewel de whisky onder de naam Arran verschijnt noemt de distilleerderij de Lochranza Distillery, vernoemd naar de ligging, Lochranza.

Ooit bekend op zijn uitstekende whisky, zat het eiland Arran toch 150 jaar zonder distilleerderij tot whisky- veteraan en adviseur van grote whiskyhuizen Harold Currie samen met David Hutchison in 1991 besluiten het Isle of Arran Distillers Ltd. op te richten. Vooral hun financieringsidee was uniek, de verkoop van schuldbewijzen die na enkele jaren in whisky konden worden ingewisseld verscheen op een grote reclamemuur. Het concept werd in 1995 realiteit toen de distilleerderij opende en de eerste spirit geboren werd in de spiritsafe.

Het eiland Arran biedt een prachtige natuur met granieten bergen, woeste vlaktes, zuiver water en is populair bij wandelaars en vogelaars. De nieuwe distilleerderij werd dan ook verwelkomd als een attractie voor toeristen, resulterend in een uitstekend bezoekerscentrum dat in 1997 door koning Elisabeth II werd ingehuldigd.

Oorspronkelijk zou Arran al in 1994 starten maar een adelaarspaar had de site van de distilleerderij uitgekozen als broedplaats, hierdoor moest er gewacht worden. Vervolgens haalden de adelaars het logo van de distilleerderij en zijn ze nu op elk etiket terug te vinden. In 2017 werd er begonnen met de bouw van een tweede distilleerderij op Arran, Lagg Distillery die in de toekomst de productie van de rokerig, geturfde, whisky Machrie Moor moet overnemen.

€ 59,30

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop