Webshop » Whisky » Arran Bonfire Signature Series Edition 2, 70cl - 50°

Arran Bonfire Signature Series Edition 2, 70cl - 50°

WEX_0414 Arran Bonfire Signature Series Edition 2, 70cl - 50°

Arran Bonfire Signature Series Edition 2, 70cl - 50°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 50% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Arran Bonfire is het tweede deel in de Signature Series en één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt.

Arran Bonfire is de tweede in de vierdelige limited edition Signature Series, een vervolg op de Remnant Renegade. De Signature Series is een selectie van Arran Single Malts die de diversiteit van de Arran Spirit in zijn kernwaarden wil tentoonstellen. Vier unieke bottelingen zullen ervan verschijnen, speciaal geselecteerd door Distillery Manager Stewart Bowman. Het doel van deze serie kadert in een bredere ‘Ken je bron campagne’ die consumenten uitnodigt om dichter bij het product te komen en vragen te stellen over de details van het product dat ze degusteren. Het doel van de serie is om de consumenten aan te moedigen hun whisky te openen, te drinken en ervan te genieten in plaats van te focussen op ‘investeren’ voor financieel gewin of om het ‘verzamelen’ van een aantrekkelijk ogende verpakking.

Het tweede deel, de expressie ‘Bonfire’ is een 11 jaar oude, geturfde, single malt op 42 ppm. De rijping gebeurde 5.5 jaar op ex- Bourbonvaten gevolgd door een even lange rijping op quarter casks. Een pracht van ’n whisky.

Tasting notes :
• Neus : Hazelnoten gewikkeld in karamel en besprenkeld met sinaasappelzeste en overvloedige vanille gevolgd door rijke, droge, rook.
• Smaak : Zacht maar rijkelijk watertandend, olieachtig en complex. De kruidige, kaneelachtige tonen vermengen zich met citrus, heel veel vanille en geroosterd eikenhout.
• Afdronk : Langgerekte, zoete, rijkheid met opnieuw veel vanille en droge turfrook als in een vreugdevuur… Bonfire! Door en door luxueus plezier!

€ 98,40

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop