Webshop » Whisky » Arran 10y, 70cl - 46°

Arran 10y, 70cl - 46°

WHI_0035 Arran 10y, 70cl - 46°

Arran 10y, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Arran
 
Arran 10 jaar oud omvat de unieke smaak van het prachtige eiland Arran en is een van de beste single malt whiskies die Schotland te bieden heeft. Arran 10 jaar oud is een van de vele referenties die je nu bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in de fysieke winkel. 

Tasting notes :
•Neus : Heerlijke citrusvruchten
•Smaak: De aanvankelijke rush van rijke vanillezoetheid maakt plaats voor een vleugje kaneel dat een pittig randje toevoegt aan de zachte en zoete textuur. De klassieke citrusnoten van Arran zijn afgerond met de leeftijd en onthullen nieuwe diepten van karakter tegen een achtergrond van zoet eikenhout.
•Afdronk: zoetheid, appel, citrus, kaneel.

Over Lochranza Distillery (Arran) ;
Gelegen in de vallei “Glen Eason Biorach”, vertaald naar Vallei van de kleine waterval, wordt de Arran spirit geproduceerd sinds 1995. Hoewel de whisky onder de naam Arran verschijnt noemt de distilleerderij de Lochranza Distillery, vernoemd naar de ligging, Lochranza.

Ooit bekend op zijn uitstekende whisky, zat het eiland Arran toch 150 jaar zonder distilleerderij tot whisky- veteraan en adviseur van grote whiskyhuizen Harold Currie samen met David Hutchison in 1991 besluiten het Isle of Arran Distillers Ltd. op te richten. Vooral hun financieringsidee was uniek, de verkoop van schuldbewijzen die na enkele jaren in whisky konden worden ingewisseld verscheen op een grote reclamemuur. Het concept werd in 1995 realiteit toen de distilleerderij opende en de eerste spirit geboren werd in de spiritsafe.

Het eiland Arran biedt een prachtige natuur met granieten bergen, woeste vlaktes, zuiver water en is populair bij wandelaars en vogelaars. De nieuwe distilleerderij werd dan ook verwelkomd als een attractie voor toeristen, resulterend in een uitstekend bezoekerscentrum dat in 1997 door koning Elisabeth II werd ingehuldigd.

Oorspronkelijk zou Arran al in 1994 starten maar een adelaarspaar had de site van de distilleerderij uitgekozen als broedplaats, hierdoor moest er gewacht worden. Vervolgens haalden de adelaars het logo van de distilleerderij en zijn ze nu op elk etiket terug te vinden. In 2017 werd er begonnen met de bouw van een tweede distilleerderij op Arran, Lagg Distillery die in de toekomst de productie van de rokerig, geturfde, whisky Machrie Moor moet overnemen.

€ 51,10

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop