Webshop » Samples » Plantation Vintage Series Birds Beenleigh Australia 2007, 3cl - 49,3°

Plantation Vintage Series Birds Beenleigh Australia 2007, 3cl - 49,3°

01-90-0016 Plantation Vintage Series Birds Beenleigh Australia 2007, 3cl - 49,3°

Plantation Vintage Series Birds Beenleigh Australia 2007, 3cl - 49,3°

Inhoud : 3cl
Alc. Vol. : 49.3 % ABV
Herkomst : Australië

Deze lancering is de allereerste Plantation rum afkomstig uit Australië. Alexandre Gabriel heeft eigenhandig 21 vaten geselecteerd uit de Beenleigh Artisan Distillery, de oudste distilleerderij in heel Australië.

Deze speciaal geselecteerde rum werd vervaardigd uit melasse en heeft gedurende 12 dagen zijn fermentatie ondergaan. Tijdens de fermentatie heeft men zeer unieke yeast gebruikt, wat mede deze Australia 2007 zo speciaal maakt. Hierna werd de rum in pot stills gedistilleerd.

Vervolgens heeft de rum eerst een tropische rijping van 13 jaar genoten in de cellars van de Beenleigh Artisan Distillery. Meer bepaald vond de rijping plaats in 200 liter Ex-Bourbon vaten. Om trouw te blijven aan Plantation's traditie van een 'double ageing' proces is de rum hierna naar Javrezac in Frankrijk vervoerd om nog 1 jaar in continentaal te rijpen. Deze rijping vond op zijn beurt plaats in 400 liter Ex-Ferrand vaten.

Tasting notes :
• Neus: Geuren van steenvruchten, zoals die van abrikozen en perziken, gecombineerd met toetsen van verse vanille, kokosnoot en rozijnen. Afsluiten doet de neus met bloemige aroma's van irissen en seringenbomen.
• Smaak: Rijke aroma's van gestoofd fruit en cacao zijn overheersend, subtiel vervolledigd door citrustoetsen.
• Finish: Een finish van exotisch fruit in combinatie met vanille en elegante houterige toetsen.

€ 5,20

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop