Webshop » Rum » Rum Fortin Heroica in GBX, 70 cl - 40°

Rum Fortin Heroica in GBX, 70 cl - 40°

RUM_0554 Rum Fortin Heroica in GBX, 70 cl - 40°
Rum Fortin Heroica in GBX, 70 cl - 40°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 40 % ABV
Herkomst : Paraguay

De Castilla-distilleerderij werd in 1993 opgericht door de familie Diaz in Piribebuy, Paraguay. 1993 is ook het jaar waarin een einde kwam aan het staatsmonopolie op gedistilleerde dranken in dit kleine Zuid-Amerikaanse land, dat omringd wordt door Brazilië, Argentinië en Bolivia.

Sindsdien is Fortin, dat geproduceerd wordt volgens een volledig biologisch productieproces, de populairste rum van Paraguay. De Castilla-distilleerderij kreeg in 2015 overigens de zeer prestigieuze titel 'beste distilleerderij ter wereld'.

Een 100% biologisch productieproces. Met hun naam Fortin – wat in het Spaans 'klein fort' betekent – brengen de rums van de familie Diaz hulde aan het heroïsche verleden van Piribebuy. Die stad wordt ook wel 'Ciudad Heroica' genoemd, een verwijzing naar de moed waarmee de inwoners de stad in 1869 verdedigden tegen 20.000 Argentijnse, Uruguayaanse en Braziliaanse soldaten. Dat gebeurde in een verschrikkelijke slag tijdens de Oorlog van de Drievoudige Alliantie. 

Fortin-rum wordt gedistilleerd uit suikerriethoning (suikerrietsap van eerste persing) en gemaakt volgens een van de jezuïeten overgeërfde productiemethode. De familie Diaz staat er ook om bekend erg begaan te zijn met de milieuproblematiek. Ze stelt alles in het werk om de prachtige natuur van Paraguay in stand te houden. Zo verbouwen ze hun 1.500 hectare suikerriet zonder enige kunstmatige behandeling en wordt het suikerriet nog altijd met de hand geoogst. Het productieproces van Fortin-rum is 100% biologisch. Alle restproducten worden gerecycleerd en het water is afkomstig van naburige bronnen.

Fortin Heroica is een blend van rums gemaakt van suikerriethoning die minstens 5 jaar gerijpt hebben op ex-bourbonvaten. De bijzonderheid van deze rum is dat hij een finish van 6 maanden heeft gekregen op gebruikte vaten van likeur van passievrucht, de nationale vrucht van Paraguay.

Deze rum, die het roemrijke verleden herdenkt van zijn thuisstad Piribebuy, is een magnifieke degustatie rum met een ronduit unieke persoonlijkheid.

Tasting notes :
• Neus : open, expressief, fruitig.
• Smaak : houtachtig, fluweelzacht, passievrucht, papaja.
• Finish : lang, licht houtachtig, fruitig.

€ 40,95

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop