Renegade Etudes New Bacolet, 70cl - 55°
Renegade Etudes New Bacolet, 70cl - 55°
Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 55% ABV
Herkomst : Grenada
Tasting notes :
• Neus: Een overvloed aan fruit, zowel vers als gedroogd komt voortdurend in golven omhoog uit het glas. Het geheel in perfecte balans met het suikerriet en het eikenhout.
• Smaak: Een diepe smaak, vol van gedroogd fruit zoals donkere rozijnen en pruimen gewenteld in de frisheid van levendig suikerriet en zoete kruiden uit Franse en Amerikaanse eik.
• Finish: De afdronk is lang en vervaagt op een zijdezachte manier.
Meer info vindt je via de volgende link : https://renegaderum.com/canecode/etudes-single-farm-origin-new-bacolet-upper-combe-et04h21-p1/
Over Renegade Distillery ;
Toen het idée ontstond voor Renegade Rum Distillery werd de vraag gesteld of het mogelijk was een rum maken die net zo serieus kon genomen worden, net zo complex als ’s werelds beste single malt whisky ‘s. Met een terroir als bouwsteen en enkel suikerrietsap als bron van natuurlijke smaak. Een vraag die men nu probeert te beantwoorden.
Renegade Rum Distillery bevindt zich aan de noordoostkant van Grenada, een moderne distilleerderij en baanbrekend op gebied van milieu. Perfect ontworpen om één terroir per keer te distilleren om een breed scala aan rum distillaten te produceren, elk uniek op zijn eigen manier.
Het project is ontstaan aan de hand van Mark Reynier, al meer dan vier decennia ervaring in de drankenindustrie als voormalig wijnimporteur en koopman en als ex topman van Bruichladdich. Intussen is Mark eigenaar van de Ierse terroir gedreven distilleerderij Waterford. In 2015 werd het landbouwbedrijf CaneCo opgericht om 7 variëteiten suikerriet op het hele eiland opnieuw te introduceren, rekening houdend met de verschillende bodemtypes, hoogtes en microklimaten. Grenada gaf hen een leeg canvas, ondanks dat er een lange geschiedenis was van suikerrietteelt was het zo goed als verlaten. Vandaag wordt er gewerkt met meer dan een dozijn boerderijen rond het eiland, elk met een onderscheidend terroir die zorgen voor een diversiteit aan smaak.
Grenada, een vulkanisch eiland met vooruitstrevende inwoners biedt een rijke en diverse reeks aan omstandigheden, ideaal om het project van Renegade te realiseren. Heuvelachtig, vulkanisch terrein met een breed scala aan hoogtes, bodemtypes en microklimaten. Ideaal voor het kweken van superieure suikerrietsoorten.
Een andere van de bouwstenen van Renegade Distillery is de herkomst, de ‘traceerbaarheid’ is van essentieel belang. Zo vindt je op elke fles rum een Cane Code waarmee je via de website van Renegade alle informatie kan terugvinden van a tot z.
Enkele uren na het oogsten van elk terroir arriveert het suikerriet binnen enkele uren bij de distilleerderij om vervolgens gemalen te worden zodat de fermentatie kan plaatsvinden. De distillatie vindt plaats in een Forsyths Pot Still. Vervolgens wordt er gerijpt in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten van de hoogste kwaliteit, zowel Virgin Oak als First Fill. Bovendien wordt de afval gebruikt in een verbrandingsoven om elektriciteit op te wekken nodig om de distillatieketen levendig te houden.
€ 59,80