Webshop » Rum » Privateer 5y SC 430 LMDW & Velier, 70cl - 57,8°

Privateer 5y SC 430 LMDW & Velier, 70cl - 57,8°

RUEX_0304 Privateer 5y SC 430 LMDW & Velier, 70cl - 57,8°

Privateer 5y SC 430 LMDW & Velier, 70cl - 57,8°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 57.8% ABV
Herkomst : VSA

Deze 5 jaar oude single cask werd gedistilleerd uit puur suikerrietsap en volledig gerijpt in nieuwe Amerikaanse witte eikenhouten vaten.

Tasting notes :
• Neus: Toffee, geroosterde kokosnoot en nootmuskaat.
• Smaak: Vanille en kardemom.


Over Privateer Distillery ;
Privateer ligt in Ipswich op een steenworp van Boston. De distilleerderij werd opgericht in 2011 door Andrew Cabot, nadat hij ontdekte dat een van z’n voorvaders met dezelfde naam, een rum distilleerder was in de 18e eeuw. Niet alleen was deze Andrew Cabot (1750-1791) een distillateur, ook koopman en een succesvolle Amerikaanse kaper tijdens de Amerikaanse Revolutie met een vloot van meer dan vijfentwintig schepen, waaronder eentje met de naam True American, tevens de naam van hun rums.

Geïnspireerd door deze ontdekking verliet hij z’n carrière in de technische sector en trok hij naar de Caraïben om de ins en outs van het rum maken aan te leren. Bij zijn terugkomst besliste hij om het gedachtegoed van zijn voorvader te eren, de onafhankelijkheid van New England en de grote rol die Andrew Cabot hierin vervuld heeft. De vastberadenheid om enkel de beste rum te maken die mogelijk is door het gebruik van de beste ingrediënten en beste distillatietechnieken.

Net zoals de American Privateers hun cruciale rol vervulden bij het verslaan van wat een onoverkomelijke vijand leek, wil Privateer deze cruciale rol vervullen bij hun rum bottelingen. Ze negeren de algemeen aanvaarde praktijken van de commerciële producenten waaronder het zoeten, aromatiseren, filteren en kruiden van een industrieel distillaat. Bij Privateer geldt de wet van eerlijkheid en zuiverheid, niet gezoet, noch gefilterd.

€ 133,90

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop