Webshop » Rum » Plantation XO Rum, 70cl - 40°

Plantation XO Rum, 70cl - 40°

RUM_0003 Plantation XO Rum, 70cl - 40°

Plantation XO Rum, 70cl - 40°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : Barbados

Plantation XO Rum is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel. Plantation XO Rum werd voor het eerst voorgesteld aan de wereld ter ere van het 20-jarig jubileum van Alexandre Gabriel als Master Blender bij Plantation Rum. Het is een typische mix van extra oude rum uit Barbados.

Meer dan tien jaar later is men bij Plantation Rum nog steeds erg trots op deze Plantation XO Rum, hij ontvangt nog steeds veel lof en valt nog geregeld in de prestigieuze prijzen. Plantation XO Rum is eerst vele jaren gerijpt in ex- Bourbon vaten van Amerikaanse witte eik op Barbados alvorens zijn reis over de oceaan, richting het zuidwesten van Frankrijk, aan te vatten waar hij verder rijpt in kleine ex- Cognac vaten van Franse eik. Dit eeuwenoude “dubbele verouderingsproces” zorgt voor een ongelooflijke souplesse en complexiteit met verfijnde smaken van chocolade, vanille, rijpe banaan, geroosterde kokosnoot en een vleugje van verse mango. Een heerlijke sipper om lang van te genieten.

Tasting notes :
• Neus : Verbluffende en verfijnde florale en fruitige aroma’s openen de weg voor vanille, cacao en melkchocolade.
• Mond : Verrukkelijke mangotoetsen geven een blijk van gevorderde leeftijd, resultaat van de rijping op Franse eik.

Over Plantation Rum / Maison Ferrand ;
Alexandre Gabriel, een onvermoeibare ondernemer uit Frankrijk, is de bezieler van Plantation Rum, een onderdeel van Maison Ferrand dat tevens ook cognac en gin produceert van uitstekende kwaliteit. Zijn doel is om het beste product, door de meest geavanceerde en nauwkeurige productiemethoden toe te passen, aan te bieden aan liefhebbers wereldwijd.

In 1989 ontdekt Alexandre het Maison Ferrand, een van de oudste gedistilleerde merken in de Cognacstreek dat, hoewel hoog aangeschreven, niet vlot verkoopt. Hij wordt verliefd op de producten en duikt met groot enthousiasme in de details van de ambacht van de Cognac-productie. Reizen is een andere passie, hierdoor creëert Alexandre al snel een toegewijd distributienetwerk met al even gepassioneerde partners. In de loop van de jaren negentig schuimt Alexandre Gabriel het Caraïbische gebied af, op zoek naar de beste rums uit de regio, wat meteen de geboorte is van het merk Plantation Rum; een ambachtelijk aanbod rum uit de grote terroirs van het tropische gebied. Zowel Alexandre Gabriel als het merk Plantation Rum ontving doorheen de jaren tal van erkenningen en prijzen.

Als vindingrijke manager verkocht Alexandre Gabriel een aantal van zijn Cognac-vaten aan andere rum-producenten zodat zij hun spirit erop konden rijpen. Na het proeven en de nodige contacten wist Alexandre Gabriel dat de verouderingsmethoden in houten ex- Cognac vaten geperfectioneerd konden worden. Vandaag wordt elke expressie van Plantation Rum na een rijping in het land van herkomst, verder gerijpt in de kelders van Chateau de Bonbonnet, Ars, Frankrijk, op ex- Cognacvaten en is dit kenmerkend voor het merk Plantation. De naam is bedoeld om de belangrijkste terroirs en culturen van hun rums weer te geven.

De inspanningen die Alexandre Gabriel doorheen de jaren heeft geleverd resulteren in een sterk netwerk aan partners met uitwisselingsprojecten in vaten tot gevolg. Daarbuiten is Maison Ferrand ook eigenaar geworden van de mythische West Indies Rum Distillery (WIRD) op Barbados, hierdoor zijn ze ook aandeelhouder in National Rum of Jamaica, die eigenaar zijn van Clarendon en Long Pond Distillery op Jamaica. Deze investeringen stellen Plantation Rum in staat de aanvoer en kwaliteit van twee van deze grote terroirs, veilig te stellen.

€ 57,50

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop