Webshop » Rum » Plantation Stiggins' Fancy Pineapple Rum, 70cl - 40°

Plantation Stiggins' Fancy Pineapple Rum, 70cl - 40°

RUM_0133 Plantation Stiggins' Fancy Pineapple Rum, 70cl - 40°

Plantation Stiggins' Fancy Pineapple Rum, 70cl - 40°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : Caraïben

Plantation Stiggin’s Fancy Pineapple Rum is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel. Plantation Stiggin’s Fancy Pineapple Rum is een eerbetoon aan het personage gecreëerd door Charles Dickens in de “Pickwick Papers”, dominee Stiggins, wiens favoriete dranken ananas-rum was.

De creatie van Plantation Stiggin’s Fancy Pineapple rum is complexer dan je zou denken. Het afval van de Victoria ananas wordt doordrenkt met de Plantation 3 Stars rum die vervolgens opnieuw wordt gedistilleerd. Afzonderlijk wordt het ananasfruit gemacereerd met Plantation Original Dark Rum. Zowel het distillaat als de maceratie worden uiteindelijk met mekaar geblend om een rijk en heerlijk ananasboeket te verkrijgen met accenten van rokerige en kruidnageltoetsen.

Tasting notes :
• Neus : Een rijkelijk boeket van ananastoetsen met rokerige toetsen, hints van citrus en een vleugje kruidnagel.
• Mond : Gestructureerd met een aangenaam mondgevoel van rijpe banaan, ananas en kruiden gelaagd op een bedje van rook.

Over Plantation Rum / Maison Ferrand ;
Alexandre Gabriel, een onvermoeibare ondernemer uit Frankrijk, is de bezieler van Plantation Rum, een onderdeel van Maison Ferrand dat tevens ook cognac en gin produceert van uitstekende kwaliteit. Zijn doel is om het beste product, door de meest geavanceerde en nauwkeurige productiemethoden toe te passen, aan te bieden aan liefhebbers wereldwijd.

In 1989 ontdekt Alexandre het Maison Ferrand, een van de oudste gedistilleerde merken in de Cognacstreek dat, hoewel hoog aangeschreven, niet vlot verkoopt. Hij wordt verliefd op de producten en duikt met groot enthousiasme in de details van de ambacht van de Cognac-productie. Reizen is een andere passie, hierdoor creëert Alexandre al snel een toegewijd distributienetwerk met al even gepassioneerde partners. In de loop van de jaren negentig schuimt Alexandre Gabriel het Caraïbische gebied af, op zoek naar de beste rums uit de regio, wat meteen de geboorte is van het merk Plantation Rum; een ambachtelijk aanbod rum uit de grote terroirs van het tropische gebied. Zowel Alexandre Gabriel als het merk Plantation Rum ontving doorheen de jaren tal van erkenningen en prijzen.

Als vindingrijke manager verkocht Alexandre Gabriel een aantal van zijn Cognac-vaten aan andere rum-producenten zodat zij hun spirit erop konden rijpen. Na het proeven en de nodige contacten wist Alexandre Gabriel dat de verouderingsmethoden in houten ex- Cognac vaten geperfectioneerd konden worden. Vandaag wordt elke expressie van Plantation Rum na een rijping in het land van herkomst, verder gerijpt in de kelders van Chateau de Bonbonnet, Ars, Frankrijk, op ex- Cognacvaten en is dit kenmerkend voor het merk Plantation. De naam is bedoeld om de belangrijkste terroirs en culturen van hun rums weer te geven.

De inspanningen die Alexandre Gabriel doorheen de jaren heeft geleverd resulteren in een sterk netwerk aan partners met uitwisselingsprojecten in vaten tot gevolg. Daarbuiten is Maison Ferrand ook eigenaar geworden van de mythische West Indies Rum Distillery (WIRD) op Barbados, hierdoor zijn ze ook aandeelhouder in National Rum of Jamaica, die eigenaar zijn van Clarendon en Long Pond Distillery op Jamaica. Deze investeringen stellen Plantation Rum in staat de aanvoer en kwaliteit van twee van deze grote terroirs, veilig te stellen.

€ 36,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop