Webshop » Rum » Paranubes Rum, 70 cl - 54°

Paranubes Rum, 70 cl - 54°

RUM_0483 Paranubes Rum, 70 cl - 54°
Paranubes Rum, 70 cl - 54°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 54 % ABV
Herkomst : Mexico

Paranubes is een 100% Oaxaca-rum in Agricole-stijl gemaakt van 4 verschillende soorten suikerriet (Caña Criola, Caña Dura, Caña Dulce en Caña Morada / Negra) die biologisch worden geteeld. Het merendeel van het gebruikte suikerriet is Caña Criola, dat de beste opbrengst en rijkste smaak heeft. De oogst wordt dezelfde dag geperst en via zwaartekracht in gistingsvaten gevoerd.

Fementatie is 100% natuurlijk, er wordt geen gist of water aan toegevoegd (dus een wilde fermentatie), geen temperatuurregeling, aarden wallen isoleren de kuipen. Fermentatie vindt plaats gedurende een periode van 24-48 uur en wordt gecontroleerd, visueel en door smaak. Slechts de helft van een gistingsvat wordt dagelijks gedistilleerd en dagelijks afwisselend bijgevuld. De fermentatie duurt maximaal vier maanden. Tepehuaje (mezquite) schorstinctuur wordt toegevoegd aan een nieuwe fermentatiecyclus, de enzymen die vrijkomen uit de schors helpen om het fermentatieproces op gang te brengen. Als de fermentatie nieuw is, worden de eerste vijf destillatieruns weggegooid. Het gebruik van deze verse boomschors geeft scherpe smaken.

De distillatie gebeurd met door slechts één enkele distillatie in een zes platige koperen hybride ketel van 550 liter. De run wordt gesneden in 5, 18 liter glazen garafones met ongeveer 85, 80, 65, 20 en 5% ABV. De eerste 5 liter koppen worden dagelijks afgesneden (furfural en superieure alcoholen). Per uur wordt ongeveer 15 liter gedestilleerd, wat een daggemiddelde van 90 liter oplevert die in batches van 1000 liter wordt gemengd.

Botling en etikettering gebeurt met de hand.

Proefervaring :
Gras, pekel, vegetatie, fruit, suikerrietsap.

€ 44,40

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop