Webshop » Rum » Mauricia Signature, 70cl - 45°

Mauricia Signature, 70cl - 45°

RUM_0105 Mauricia Signature, 70cl - 45°

Mauricia Signature, 70cl - 45°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 45% ABV
Herkomst : Mauritius

Een licht gouden, 100% natuurlijke, rum die werd gerijpt in ex-Cognac, ex-Bourbon en nieuwe vaten van Amerikaanse eik. Hij wordt samengesteld om een erg aromatische neus aan te bieden met tonische citrus aroma’s, verbena en zachte honing. Een frisse en verleidelijke smaak die meer citrus voortbrengt gevolgd door rokerig hout en zout kruidige toetsen.

Over Mauricia Rum :
Mauritius, een schitterende tropische parel in het sprankelende water van de Indische Oceaan, omringd door koraalriffen, blauwe lagunes en weelderige bossen. Betoverende suikerrietvelden die groeien in de rijke, aardse vulkanische bodem, badend in de warme tropische zon. Dit groene goud is ingekapseld in de kern van het eiland, genieten van de smaken en aroma’s die de natuur prijsgeeft. Elke druppel suikerrietsap draagt de zon en glimlach van Mauritius.

Mauricia staat voor rum uit puur suikerrietsap, vernoemd naar een Plantage in het noorden van Mauritius. In 1819 ontwikkelen de landeigenaren van de Estate “Habitation” een suikerrietmolen waar tot 214 suiker per jaar kon geproduceerd worden. Kort daarna vervoegde een distilleerderij zich tot het Estate. Er wordt gezegd dat, naast de rietsuikerplantages ook zeer zoete geurige erwten werden gekweekt die de omgeving parfumeerden. Vandaag het Mauricia Estate, de rietsuikervelden en elke stap van de suiker en productie van single estate rum nog steeds beheerd door dezelfde familie.

Landarealen door rietsuikerteelt is door de jaren heen toegenomen tot 6000 hectaren op de dag van vandaag. De suikerfabriek, gelegen in Belle Vue, wordt beschouwd als één van de modernste op het eiland met een verwerkingscapaciteit van 336 ton suikerriet per uur. Terra Milling Ltd. produceert tot 85.000 ton speciale suikers voor de internationale markt en beschikt over een verscheidenheid aan certificaten. De distilleerderij, gelegen in Beau Plan, produceert ongeveer 6 miljoen liter alcohol per jaar en creëert verschillende merken beroemde Mauritiaanse rum.

In de loop der jaren zijn er vele verbeteringen aangebracht bij de distilleerderij om te voldoen aan de internationale trends. Wanneer het verse suikerrietsap is geperst wordt het binnen de 3 uur aangeleverd bij de distilleerderij, rechtstreeks naar de fermentatietanks waar het 30 uur verblijft. De gebruikte gisten zijn speciaal ontwikkeld voor het suikerrietsap. Distillatie vindt grotendeels plaats in een kolom tot 94%.

Mauricia pure cane rum wordt gemaakt om de oorspronkelijke identiteit aan te tonen, natuurlijke frisse muntachtige, licht kruidige en peperige aroma’s. Mauricia pure cane rum is 100% natuurlijk en een eerbetoon aan de kunst van rum distillatie doorheen de geschiedenis van Mauritius.

€ 33,50

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop