Webshop » Rum » Flor De Cana 12yo, 70cl - 40°

Flor De Cana 12yo, 70cl - 40°

RUM_0627 Flor De Cana 12yo, 70cl - 40°

Flor De Cana 12yo, 70cl - 40°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : Nicaragua

Tasting notes :
• Neus: Aroma's van rood fruit, honing en geroosterde noten.
• Smaak: Hout, vanille en gebakken appelen. Een gebalanceerde en zachte finish.

Flor de Caña is al 5 generaties een familiebedrijf, de rum wordt zonder kunstmatige ingrediënten en op een duurzame manier geproduceerd. Zo zijn ze koolstofneutraal en zelfs 'Fairtrade' gecertificeerd. De kers op de taart is dat Flor de Caña dé meest bekroonde rum ter wereld is!
Letterlijk vertaald betekent Flor de Caña "suikerrietbloem". Net als deze poëtische naam zijn Flor de Caña rums een ware ode aan het suikerriet. Wij brengen op onze beurt alvast een hulde aan deze spectaculaire rum, aan u om hem zelf te ontdekken.

120 jaar geschiedenis!
De Flor de Caña distilleerderij werd in 1890 in Nicaragua opgericht. Een zekere Alfredo Francisco Pellas Canessa, merkwaardig genoeg een Italiaan, is de oprichter. In 1875 emigreerde deze ambitieuze jongeman van Europa naar Nicaragua en vestigde zich al snel met succes in de transportsector. In 1890 stichtte hij de distilleerderij Flor de Caña aan de voet van de actieve vulkaan San Cristobal. Gedurende een lange tijd was zijn rum enkel bekend in Nicaragua zelf, gelukkig voor ons is dit nu niet meer het geval en kunnen we meegenieten van meer dan een eeuw geschiedenis.

Het geheim van Flor de Caña?
Vulkanische grond, mineraalrijk water en een bijzonder klimaat.
Alfredo Francisco Pellas Canessa heeft niet voor niks de stad Chichigalpa en vooral het gebied rond de vulkaan uitgekozen om er zijn distilleerderij te bouwen. In die tijd werd in Chichigalpa suikerriet geteeld en in grote hoeveelheden verwerkt. De regio was in sommige periodes zelfs de grootste suikerriet producent van het land.
De rest van de magie hebben we te danken aan de San Cristobal vulkaan. De bodem is rijk aan voedingsstoffen en het water is verrijkt met vele mineralen. Dankzij het warme en vochtige klimaat reageren de rum en de vaten bijzonder goed op elkaar.
Een familieaangelegenheid!

Alfredo slaagde er ook in zijn passie voor het maken van rum door te geven aan zijn kinderen. Vandaag wordt de distilleerderij Flor de Caña gerund door de vijfde generatie. Elke druppel rum in een fles Flor de Caña is gedistilleerd in de distilleerderij en gerijpt in de vaten van de distilleerderij. Geen blends, geen mengeling van verschillende jaargangen. Op het uitgestrekte terrein van de distilleerderij liggen er tussen de 15.000 en 30.000 vaten opgeslagen.

U hoort het, dé bestseller bij uitstek: Flor de Caña rums veroveren de wereld!
Sinds deze distillaten, waarvan sommige 25 jaar oud zijn, in de jaren 2000 internationaal onder de aandacht zijn gekomen, hebben ze zeer regelmatig prijzen gewonnen. Flor de Caña heeft meer dan 120 internationale medailles gewonnen, meer dan elk ander rummerk!

€ 34,70

Beschikbaar - Voorraad: 1


Gerelateerde productenWebshop gemaakt met EasyWebshop