Webshop » Rum » Cihuatan 8y Indigo, 70cl - 40°

Cihuatan 8y Indigo, 70cl - 40°

RUM_0566 Cihuatan 8y Indigo, 70cl - 40°

Cihuatan 8y Indigo, 70cl - 40°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : El Salvador

Cihuatan 8 jaar oud Indigo is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt.

Met deze 8 jaar oude expressie van Cihuatan ontdek je El Salvador vanaf het eerste slokje. El Salvador is kleurrijk, optimistisch, vrolijk en uniek, net als deze Cihuatan Indigo. De naam verwijst naar de blauwe kleur Indigo die door de oude Maya’s werd ontwikkeld. Een zeer smakelijke en fruitige rum die voor minimaal 8 jaar rijpte in El Salvador op ex Bourbon vaten van Amerikaanse eik.

Tasting notes :
• Neus : Kruidig met citrustoetsen, hints van cappuccino en hazelnoot.
• Smaak : Gourmandisch en romige melktoetsen, donkere chocolade en exotisch fruit.
• Afdronk : Langgerekt met hints van hazelnoot.

Over Cihuatan, El Salvador ;
Ondergedompeld in de legendes van El Salvador ontstaat het verhaal van Cihuatan. Cihuatan betekent ‘het land naast de slapende vrouw’ in de oude taal van de Maya’s. Het verwijst naar de Guazapa-berg, waarvan de lijnen lijken op een vrouwelijke vorm, een godin die vruchtbaarheid en rijkdom geeft aan de omringende landen. Op deze voorouderlijke geschiedenis begint het verhaal van de ambassadeurs van El Salvador, Cihuatan onthult alle rijkdom en expertise, van rietsuiker tot rijping in de eikenhouten vaten, het merk controleert alle stadia van zijn productie om u een reis te bieden door de cultuur van El Salvador.

€ 47,40

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop