Webshop » Rum » Cihuatan 12y Cinabrio, 70cl - 40°

Cihuatan 12y Cinabrio, 70cl - 40°

RUM_0567 Cihuatan 12y Cinabrio, 70cl - 40°

Cihuatan 12y Cinabrio, 70cl - 40°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : El Salvador

Cihuatan 12 jaar oud Cinabrio is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt.

Deze Cihuatan 12 jaar oud is en rijke en complexe rum, geproduceerd op een artisanale manier, van de teelt van het suikerriet tot de botteling. Hij rijpte in ex- Bourbon vaten van Amerikaanse eik voor ten minste 12 jaar.

Tasting notes :
• Neus : Rijkelijk met gekonfijt fruit, toetsen van hout en suikerriet.
• Smaak : Een complex geheel met pistache, verse kruiden en pruimen.
• Afdronk : Verwarmend, langgerekt met toetsen van karamel, sinaasappelschil en een eikenhouten kruidigheid.

Over Cihuatan, El Salvador ;
Ondergedompeld in de legendes van El Salvador ontstaat het verhaal van Cihuatan. Cihuatan betekent ‘het land naast de slapende vrouw’ in de oude taal van de Maya’s. Het verwijst naar de Guazapa-berg, waarvan de lijnen lijken op een vrouwelijke vorm, een godin die vruchtbaarheid en rijkdom geeft aan de omringende landen. Op deze voorouderlijke geschiedenis begint het verhaal van de ambassadeurs van El Salvador, Cihuatan onthult alle rijkdom en expertise, van rietsuiker tot rijping in de eikenhouten vaten, het merk controleert alle stadia van zijn productie om u een reis te bieden door de cultuur van El Salvador.

€ 55,00

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop