Webshop » Gin » Indlovu Original, 50cl - 43°

Indlovu Original, 50cl - 43°

GIN_0129 Indlovu Original, 50cl  - 43°

Indlovu Original, 50cl - 43°

Inhoud : 50cl
Alc. Vol. : 43% ABV
Herkomst : Zuid Afrika

Indlovu Original gin is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt.

Indlovu original gin is een innovatieve premium gin voor de avontuurlijke en veeleisende gin liefhebber en/of verzamelaar. De enige gin ter wereld ontworpen door de Afrikaanse olifant uit geoogste plantaardige ingrediënten die je de ware smaak van Afrika in je glas brengt. De meest essentiële ingrediënten in de Indlovu gin zijn afkomstig van olifantenpoep die wordt gewassen en gedroogd om de plantaardige ingrediënten vrij te maken die nodig zijn om deze unieke Afrikaanse gin te maken.

Tasting notes :
• Neus : Jeneverbessen, grassig en aards met een citrus frisheid.
• Smaak : Klassiek droog met jeneverbes, Angelica wortel, citrustoetsen met aardse invloeden en een kruidigheid die ontstaat door de olifanten hun favoriete gefoerageerde botanical.
• Afdronk : Gebalanceerd, elegant, zacht en toch romig.

Over Indlovu :
Bij Indlovu heeft met een exclusieve gin gecreëerd die de Essentie van Afrika belichaamt. Het is het verhaal van Les Ansley en zijn vrouw Paula die in de wereld van de gin zijn gedoken.

Na 15 jaar in het Verenigd Koninkrijk te hebben gewoond zijn ze terug verhuisd naar Zuid Afrika, een land dat hun meer mogelijkheden bood om te ondernemen en intussen aan de gemeenschap bij te dragen. Kort na hun aankomst had Paula de mogelijkheid om in Kenia op safari te trekken, en daar, terwijl ze een gin tonic dronk en een kudde olifanten zag voorbijkomen kreeg ze een al te gek idee. Vooral om dat de gids aan het uitleggen was hoe bijzonder olifanten zijn in hun eetgedrag en slechts een heel klein deeltje verteren van het plantaardige materiaal dat ze eten.

Zo is Indlovu gin ontstaan, een gin geboren in Afrika, ontworpen door olifanten. “Indlovu” is de benaming van olifant in verschillende Afrikaanse talen en dialecten en bij Indlovu gin gebruiken ze de foerangeergewoonten van ’s werelds grootste landdier om de botanicals te selecteren voor het maken van deze schitterende gins.

€ 31,50

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop