Webshop » Gin » Farmer's Reserve Strength Gin, 70cl - 47,8°

Farmer's Reserve Strength Gin, 70cl - 47,8°

GIN_0010 Farmer's Reserve Strength Gin, 70cl - 47,8°

Farmer's Reserve Strength Gin, 70cl - 47,8°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 47.8% ABV
Herkomst : Verenigde Staten

Farmer’s Gin, Reserve Strength is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt.

Deze Farmer’s Gin werd ontwikkeld door de eigenaars van de bekende Michter’s Distilleerderij in de Verenigde Staten. Michter’s is alom bekend voor de productie van Rye, Bourbon en American Whisky van hoogstaande kwaliteit. Bezieler John McLaughlin ging op zoek naar gedreven landbouwers met een filosofie van duurzame ontwikkeling en behoud van de natuurlijke rijkdom die onze aarde te bieden heeft. Het moest een biologische en tegelijk smaakvolle, complexe gin worden. Hij vond vier Amerikaanse bio-landbouwers die hem wilden bijstaan bij de ontwikkeling van de gin. Uit respect voor het werk van deze vier besloot hij de gin te dopen met de naam Farmer’s Gin.
Onze Europese variant noemt Farmer’s Reserve Strength Gin en is met zijn 47.8% ABV net iets hoger in alcoholpercentage dan de Amerikaanse versie.

Deze Amerikaanse Gin, Farmer’s Reserve Strength, is er eentje van hoogstaande kwaliteit, zonder toevoeging van suikers of artificiële additieven. Hij wordt gemaakt langs de oevers van Snake River in de noordwestelijke staat Idaho. Distillatie gebeurd in kleine batches uit tarwe geteeld op de familieboerderij, 1.000 Springs Mill Farm in Buhl, Idaho. De geteelde tarwe is niet genetisch gemodificeerd en bio-gecertificeerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Na de distillatie wordt de gin geïnfuseerd met een opmerkelijke selectie botanische ingrediënten waaronder; jeneverbes, vlierbloesem, citroengras, koriander en engelwortel.

Tasting notes :
• Neus : Fris met veel citrustoetsen, lichte hint van citroengras en jeneverbes.
• Smaak : Koriander met sinaasappel, limoen, rozebottel en engelwortel.
• Afdronk : Zuiver en langgerekt.

Deze Farmer’s Reserve Strength gin server je het best met Erasmus Bond Botanical Tonic en een overlangs gespleten steeltje citroengras en wat zeste van citroen.

€ 39,50

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop