Webshop » Gin » Bulldog Gin, 70cl - 40°

Bulldog Gin, 70cl - 40°

GIN_0078 Bulldog Gin, 70cl - 40°

Bulldog Gin, 70cl - 40°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : V.K.

BULLDOG Gin is een moderne, eersteklas interpretatie van een London Dry Gin, die de categorie nieuw leven inblaast door zichzelf te bevrijden van conventie en verwachting. Het zachte smaakprofiel van BULLDOG London Dry Gin wordt verkregen dankzij een verfijnd gin-distillatieproces met 5 stappen en een harmonieuze mix van twaalf exotische botanicals, afkomstig van over de hele wereld.

Het verhaal van BULLDOG London Dry Gin begon in 2007 dankzij de rusteloze ambitie, geest en vastberadenheid van een Amerikaanse ondernemer. Tussen de drukte en levendigheid van de stad New York gebruikte hij zijn inzicht om de wereld van gin nieuw leven in te blazen. Zijn visie was om de eerste moderne gin te creëren, bevrijd van categorieverwachtingen met een dappere nieuwe smaak en gedurfde persoonlijkheid.

Geïnspireerd door het dynamische stadsleven in New York, werd het merk aanvankelijk in de VS gelanceerd, twee jaar later aangewakkerd door de Spaanse gin-renaissance van de vroege jaren negentig. BULLDOG London Dry Gin verspreidde zich snel buiten de VS om de aandacht te trekken van een zelfverzekerd en nieuwsgierig publiek in heel Europa. In 2015 werd BULLDOG London Dry Gin een wereldwijd erkende gin, aanwezig in meer dan 55 landen. In 2017 werd BULLDOG London Dry Gin onderdeel van Campari Group, waar het tot op de dag van vandaag het verhaal vertelt van zijn gedurfde begin en persoonlijkheid om de grenzen van conventie binnen de gin-categorie te verleggen. Het zet zijn reis voort om een ​​van 's werelds toonaangevende premium Gins te worden. Met de ervaring uit de eerste hand van zo'n gedurfd begin ondersteunt en inspireert BULLDOG London Dry Gin een ondernemende houding ten opzichte van het leven in anderen. WAT JE BEGINT. BEGIN VET.

Graanneutrale spirit (bij 96% ABV) is doordrenkt met de volledig natuurlijke smaken en aroma's van BULLDOG Gin's 12 kenmerkende plantaardige ingrediënten in een koperen pot. Hierdoor kunnen de gin-ingrediënten in de spirit macereren voordat ze worden gedistilleerd, om hun essentiële oliën vrij te maken, wat resulteert in het ontstaan ​​van damp. Deze resulterende damp gaat door een condensor en wordt opnieuw vloeibaar gemaakt om een ​​essentie te produceren. Hierdoor worden de “heads” (vluchtige verbindingen met een laag kookpunt) en “tails” (vluchtige verbindingen met een hoog kookpunt) gescheiden van het destillaat. De dan resulterende essentie (gemeten op 76% ABV) wordt verder samengesteld met een graanneutrale spirit op basis van tarwe voordat het wordt afgebroken met gedemineraliseerd water tot de vereiste sterkte voor bottelen (40% ABV).

€ 25,10

Beschikbaar - Voorraad: 3


Webshop gemaakt met EasyWebshop