Webshop » Gin » Arbikie Kirsty's Gin, 70cl - 43°

Arbikie Kirsty's Gin, 70cl - 43°

GIN_0120 Arbikie Kirsty's Gin, 70cl - 43°

Arbikie Kirsty's Gin, 70cl - 43°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 43% ABV
Herkomst : Schotland

Arbikie Kirsty’s Gin draagt de naam van de master distiller bij Arbikie, Kirsty Black, die zorgvuldig lokale botanische kruiden selecteerde op het domein om de unieke omgeving te tonen in de gin. Arbikie Kirsty’s Gin is een van de referenties die je momenteel bij Rumology.be kan kopen, zowel online in de webshop als in de fysieke winkel.

Kelp, Zilverdistel en bosbessen zijn de vertegenwoordigers van de elementen als oceaan, rotsen en land dat de landbouwgronden aan de oostkust van Angus, Schotland, omringen. Ze zorgen voor een romige, ronde, gin die vol van het karakter van de Arbikie distilleerderij zit.

Tasting notes ;
• Neus : Fris peperig en krokant met een zachte zeebries. 
• Smaak : Zacht en romig met florale citrustoetsen en delicate toetsen van zwarte peper.

Over Arbikie
Het “Arbikie Highland Estate” is een familietuinderij, gelegen aan de oostkust van Angus, waar het gewas koning is. Alles gebeurd in eigen beheer, van het planten, zaaien, verzorgen en oogsten van de velden tot het uiteindelijke fermenteren en distilleren van de benodigde gewassen.

Het landgoed is sterk gevormd door de omgeving met de ronde zandsteenkleurige bodem, de krachtige zee en het onstuimige weer, zorgend voor een karakter dat nergens anders te vinden is. Daar waar het land de zee ontmoet is de distilleerderij gelegen in een oude, gerenoveerde, schuur waar alle ingrediënten samen komen om een authentieke sterke drank van hoge kwaliteit te produceren.

De Stirling familie boert al vier generatie lang op het Arbikie domein, al gaat de geschiedenis nog verder terug, sinds 1660, aanvankelijk aan de westkust waar na zeven generaties in de jaren 1920 werd verhuisd naar Lunan Bay aan de oostkust van Angus. Vandaag zijn de broers John, Iain en David de visionairs en drijvende krachten achter de Arbikie distilleerderij. De distilleerderij wordt gerund door niemand minder dan Dr. Kirsty Black, een van ’s werelds 10 beste vrouwelijke master distillers!

Leuk weetje; het idee om beginnen distilleren is gekomen nadat er documenten teruggevonden werden uit 1794 waaruit bleek dat er op het landgoed een distilleerderij stond, in die tijd.

€ 48,90

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop