Webshop » Gin » Arbikie AK's Gin, 70cl - 43°

Arbikie AK's Gin, 70cl - 43°

GIN_0121 Arbikie AK's Gin, 70cl - 43°

Arbikie AK's Gin, 70cl - 43°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 43% ABV
Herkomst : Schotland

Arbikie AK’s Gin is een karaktervolle gin, vernoemd naar Alexander Kirkwood Stirling (aka AK), de vader van de gebroeders Stirling. Een inspiratie en eerbetoon voor het starten van de Arbikie distilleerderij. Arbikie AK’s Gin is een van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan kopen, zowel online als in de fysieke winkel.

De basis van deze Arbikie AK’s Gin is tarwe, gekweekt op het Arbikie domein, op smaak gebracht met lokaal en duurzaam geproduceerde verse Angus honing, zwarte peper en kardemom. Heerlijk!

Tasting notes ;
• Neus : Butterscotch, vanille, honing en crème brûlée.
• Smaak : Warm met een erg aangename, kruidige, achtergrond gevolgd door licht zoete honingtoetsen en karamel.

Over Arbikie
Het “Arbikie Highland Estate” is een familietuinderij, gelegen aan de oostkust van Angus, waar het gewas koning is. Alles gebeurd in eigen beheer, van het planten, zaaien, verzorgen en oogsten van de velden tot het uiteindelijke fermenteren en distilleren van de benodigde gewassen.

Het landgoed is sterk gevormd door de omgeving met de ronde zandsteenkleurige bodem, de krachtige zee en het onstuimige weer, zorgend voor een karakter dat nergens anders te vinden is. Daar waar het land de zee ontmoet is de distilleerderij gelegen in een oude, gerenoveerde, schuur waar alle ingrediënten samen komen om een authentieke sterke drank van hoge kwaliteit te produceren.

De Stirling familie boert al vier generatie lang op het Arbikie domein, al gaat de geschiedenis nog verder terug, sinds 1660, aanvankelijk aan de westkust waar na zeven generaties in de jaren 1920 werd verhuisd naar Lunan Bay aan de oostkust van Angus. Vandaag zijn de broers John, Iain en David de visionairs en drijvende krachten achter de Arbikie distilleerderij. De distilleerderij wordt gerund door niemand minder dan Dr. Kirsty Black, een van ’s werelds 10 beste vrouwelijke master distillers!

Leuk weetje; het idee om beginnen distilleren is gekomen nadat er documenten teruggevonden werden uit 1794 waaruit bleek dat er op het landgoed een distilleerderij stond, in die tijd.

€ 48,90

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop