Webshop » Gin » Citadelle Gin, 70cl - 44%

Citadelle Gin, 70cl - 44%

Gin_0033 Citadelle Gin, 70cl - 44%

Citadelle Gin, 70cl - 44%

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 44 % ABV
Herkomst : Frankrijk

De 19 botanicals waaruit Citadelle bestaat, worden volgens hun profiel één tot vier dagen gemacereerd; een cruciale tijd om Citadelle zijn gedistingeerde profiel te geven. Het wordt vervolgens gedestilleerd in kleine koperen ketels boven open vuur om zijn soepelheid en wulpse karakter in de mond te ontwikkelen.

Citadelle Gin straalt delicate aroma's van verse bloemen uit, benadrukt door meer assertieve citroengeuren. Eenmaal opgediend, straalt het meer intense, kruidachtige tonen van jeneverbes en anijs uit; vervolgens verzacht de pittige kaneelkant de neus, waardoor de gin een zeer gourmand-dimensie krijgt. In de mond gaat de jeneverbes over in een lange, wulpse, kruidige geur.

Maar hoewel Citadelle een volledige aromatische rijkdom biedt, blijven de drie karaktereigenschappen behouden:
- Juniper, zijn handtekening, de belangrijkste basis van Citadelle
- Citrus, de aanvullende noot die de jeneverbes onderstreept
- Exotisch, voor extra genot met een vleugje peper, nootmuskaat en kaneel.

Prachtig uitgebalanceerd, elegant, zacht en lang in de mond, met een alcoholpercentage van 44%. Een perfect evenwicht tussen intensiteit en finesse.

Citadelle heeft meer dan 60 medailles gewonnen, waaronder 'Spirit of the Year' tijdens de World Spirit Awards 2017 en 'World’s Best Gin' en 'Gin Grand Master' in Londen. Ook de fles is niet aan de aandacht ontsnapt; het werd bekroond met een gouden medaille op de Spirits Design Master 2017.

€ 34,50

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop