Webshop » Whisky » The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Sequoia, 70cl - 53°

The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Sequoia, 70cl - 53°

WEX_0337 The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Sequoia, 70cl - 53°

The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Sequoia, 70cl - 53°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 53% ABV
Herkomst : Verenigd Koninkrijk

The Lakes Single Malt Whiskymaker’s Edition Sequoia is een van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel.

The Lakes Single Malt Whiskymaker’s Edition Sequoia brengt ode aan het steeds veranderende landschap in het beroemde wijngebied van Noord-Californië, tevens de thuisbasis van ’s werelds grootste bomen, de Sequoia. Beïnvloed door een diverse combinatie van verschillende soorten vaten wordt de wereld en subtiliteit van het blenden ontdekt. Deze whisky schetst een heel ander beeld dan de meeste, door rode wijn beïnvloede whisky’s en slaagt erin telkens verrassen.

Gedurfd en uitgebreid is het minste wat je kan zeggen van deze The Lakes Single Malt Whiskymaker’s Edition Sequoia. Complexe lagen, rijp om ontdekt te worden met rode aalbessen die een weg banen naar kruidige chocolade terwijl hints van rode druiven en gedroogd fruit worden vrijgemaakt. Een sublieme, heerlijke, drinkervaring.

Over The Lakes Distillery :
The Lakes Distillery, gebouwd in een 160 jaar oude boerderij aan de oevers van de rivier ‘Derwent’ in het Verenigd Koninkrijk. Het district van The Lakes is al lang een smeltkroes voor creativiteit, een plaats waar de whiskymakers van The Lakes Distillery zich laten inspireren door het UNESCO-werelderfgoed.

Elke whisky doorloopt hetzelfde proces, begint met dezelfde grondstoffen, maar elke distilleerderij is anders. Bij The Lakes Distillery is de whiskymaker betrokken bij elke fase, van het mashen tot het distilleren, rijpen en bottelen, alleen zo kan hij begrijpen hoe de smaken worden gecreëerd tijdens de reis doorheen de distilleerderij.

Alles begint bij het kiezen van de gerstsoort en hou deze gemout wordt. Vervolgens wordt enkel koud, zuiver water uit het Lake District National Park gebruikt. Dit wordt verwarmd en aan de gemalen gerst toegevoegd om een heldere wort te verkrijgen, des te langzamer je dit pureert, des te fruitiger zal het resultaat worden. Dan volgt de fermentatie en stelt zich de vraag welke gist te gebruiken? Bij The Lakes Distillery gebruikt de whiskymaker een unieke combinatie van giststammen die op verschillende dagen gebruikt worden en aan het eind van de week worden gecombineerd om een fermentatie van 96 uur te garanderen. Dit is twee keer het gemiddelde van de industrie en zorgt voor de gewenste complexiteit en diepte in smaak te creëren. Dan volgt een langzame en lange distillatie om het hart van de spirit te verkrijgen dat zich vervult van fruittoetsen en bessen voor hij verdwijnt in sherryvaten voor rijping.

Tot slot gaat de whiskymaker bij The Lakes Distilleerderij over tot het blenden van de Single Malt door meticuleus vaten te selecteren, individueel, rekening houdend met welke mekaar versterken, aanvullen, verdiepen en complexer maken. Hij neemt z’n tijd en laat het geheel vervolgens tot meer dan een jaar huwen, duidelijk langer dan elke andere whisky, zodat diepte, rondheid en harmonie zich ten volle in je glas tentoonstellen.

€ 82,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop