Webshop » Whisky » The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Resfeber, 70cl - 46,6°

The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Resfeber, 70cl - 46,6°

WEX_0336 The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Resfeber, 70cl - 46,6°

The Lakes Single Malt Whiskymaker's Edition Resfeber, 70cl - 46,6°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46.6% ABV
Herkomst : Verenigd Koninkrijk

The Lakes Single Malt Whiskymaker’s Edition Resfeber is een van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel.

The Lakes Single Malt Whiskymaker’s Edition Resfeber brengt de opwinding en energie aan het begin van een reis. Een kern van gekruide roomsherryvaten en rode wijn-barriques. Levendig en complex, romig en toch lichtjes scherp, aroma’s van appel gedrenkt in stroop van toffee, bakkruiden en Maraschino kers met rozenblaadjes in een verwarmende afdronk.

Over The Lakes Distillery :
The Lakes Distillery, gebouwd in een 160 jaar oude boerderij aan de oevers van de rivier ‘Derwent’ in het Verenigd Koninkrijk. Het district van The Lakes is al lang een smeltkroes voor creativiteit, een plaats waar de whiskymakers van The Lakes Distillery zich laten inspireren door het UNESCO-werelderfgoed.

Elke whisky doorloopt hetzelfde proces, begint met dezelfde grondstoffen, maar elke distilleerderij is anders. Bij The Lakes Distillery is de whiskymaker betrokken bij elke fase, van het mashen tot het distilleren, rijpen en bottelen, alleen zo kan hij begrijpen hoe de smaken worden gecreëerd tijdens de reis doorheen de distilleerderij.

Alles begint bij het kiezen van de gerstsoort en hou deze gemout wordt. Vervolgens wordt enkel koud, zuiver water uit het Lake District National Park gebruikt. Dit wordt verwarmd en aan de gemalen gerst toegevoegd om een heldere wort te verkrijgen, des te langzamer je dit pureert, des te fruitiger zal het resultaat worden. Dan volgt de fermentatie en stelt zich de vraag welke gist te gebruiken? Bij The Lakes Distillery gebruikt de whiskymaker een unieke combinatie van giststammen die op verschillende dagen gebruikt worden en aan het eind van de week worden gecombineerd om een fermentatie van 96 uur te garanderen. Dit is twee keer het gemiddelde van de industrie en zorgt voor de gewenste complexiteit en diepte in smaak te creëren. Dan volgt een langzame en lange distillatie om het hart van de spirit te verkrijgen dat zich vervult van fruittoetsen en bessen voor hij verdwijnt in sherryvaten voor rijping.

Tot slot gaat de whiskymaker bij The Lakes Distilleerderij over tot het blenden van de Single Malt door meticuleus vaten te selecteren, individueel, rekening houdend met welke mekaar versterken, aanvullen, verdiepen en complexer maken. Hij neemt z’n tijd en laat het geheel vervolgens tot meer dan een jaar huwen, duidelijk langer dan elke andere whisky, zodat diepte, rondheid en harmonie zich ten volle in je glas tentoonstellen.

€ 85,00

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop