Webshop » Andere Distillaten » Christian Drouin 16y Mars Whisky Cask Finish Nectar, 70cl - 45,5°

Christian Drouin 16y Mars Whisky Cask Finish Nectar, 70cl - 45,5°

CAL_0019 Christian Drouin 16y Mars Whisky Cask Finish Nectar, 70cl - 45,5°

Christian Drouin 16y Mars Whisky Cask Finish Nectar, 70cl - 45,5°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 45.5% ABV
Herkomst : Frankrijk

Christian Drouin 16y Mars Whisky Cask Finish is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt.

Het vat F61B3 is een 16 jaar oude Pays D’Auge calvados die een finish kreeg op Mars whisky vaten uit Japan, gebotteld op 45.5% viel men bij de Nectar direct voor de intrigerende harmonie tussen de huisstijl van het Normandische Maison Drouin enerzijds en de verfijnde invloeden van het Mars whiskyprofiel uit Japan.

Tasting notes :
• Neus Genereus op toetsen van gekookte appels, gepocheerde peren en zoete specerijen als kaneel en vanille met daarnaast zacht gemoute gerst en toffee.
• Smaak : Finesse en subtiliteit, gemoute gerst likt het gehemelte terwijl de appel en mout zich perfect huwen zonder dat de een de ander overheerst. Het geheel wordt afgerond door de zachte toetsen van geroosterd eikenhout, kaneel en zoethout.
• Afdronk: Langgerekt op gekarameliseerde appel en tonen van edel hout.

Over Christian Drouin :
Het landgoed, opgericht door Christian Drouin senior, wordt nu gerund door de derde generatie van een gepassioneerde familie. De familie Drouin heeft altijd de ambitie gehad om de wereld kennis te laten maken met hun unieke spirit met een 500-jarige geschiedenis; Calvados.

Calvados Christian Drouin is gevestigd in een historische 17e -eeuwse Normandische boerderij in het Pays d’Auge. Hun unieke collectie Calvados biedt oude jaargangen aan die teruggaan tot 1939 met elke vintage in een unieke stijl. Hun jongere Calvados kan gebruikt worden in de meest verfijnde cocktails terwijl de wat oudere versies heel wat mogelijkheden bieden tot gastronomische combinaties.

Met hun creatieve knowhow met talrijke Calvados, ook in beperkte oplage, en een inventief verouderingswerk zijn ze voortrekker om Calvados terug op de wereldkaart te zetten. In samenwerking met de grootste namen uit de wereld van de sterke dranken ontwikkelden ze de “experimentele serie; Angels” met een verrassend en intens palet van aroma’s.

€ 94,50

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop