Webshop » Andere Distillaten » Arbikie Chilli Vodka, 70cl - 43°

Arbikie Chilli Vodka, 70cl - 43°

WOD_0027 Arbikie Chilli Vodka, 70cl - 43°

Arbikie Chilli Vodka, 70cl - 43°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 43% ABV
Herkomst : Schotland

Arbikie Chilli Wodka is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen-Hoeselt. 

De basis van deze Arbikie Chilli Wodka is de aardsheid van hun aardappelwodka en de rokerigheid van de chipotle chilli peper die combineren in perfecte harmonie van kruiden en smaak. Arbikie Chilli wodka is een van de vele referenties die je momenteel, bij Rumology.be, zowel online als in de fysieke winkel kan aankopen.

Leuk weetje; Master Distiller Kirsty Black zag dat moeder Stirling chipotle pepers kweekte, voor eigen gebruik, tegen een zonnige rotswand op het Arbikie domein. Zij zag meteen een mogelijkheid om buiten de lijntjes te kleuren en hier een spirit mee te ontwikkelen, met succes!

De zelfgekweekte chipotle pepers worden eerst kort gerookt in een houten vat om dan in de wodka gedrenkt te worden, vervolgens wordt het geheel opnieuw gedistilleerd met als eindresultaat een pittige wodka die, buiten een unieke drinkervaring, voor diverse doeleinden kan gebruikt worden.

Arbikie chilli wodka leent zich perfect voor diverse cocktails, denk aan een Bloody Marry of een mixer met ginger ale of beer. Ook in een ‘penicillin’ zou je de rokerige whisky door deze chilli wodka kunnen vervangen. Niet te vergeten, je kan hem ook in de keuken gebruiken voor het verrijken van sauzen, marineren of flamberen van vlees of in een dessert, denk aan ananas gemarineerd in deze wodka op de BBQ.

Over Arbikie
Het “Arbikie Highland Estate” is een familietuinderij, gelegen aan de oostkust van Angus, waar het gewas koning is. Alles gebeurd in eigen beheer, van het planten, zaaien, verzorgen en oogsten van de velden tot het uiteindelijke fermenteren en distilleren van de benodigde gewassen.

Het landgoed is sterk gevormd door de omgeving met de ronde zandsteenkleurige bodem, de krachtige zee en het onstuimige weer, zorgend voor een karakter dat nergens anders te vinden is. Daar waar het land de zee ontmoet is de distilleerderij gelegen in een oude, gerenoveerde, schuur waar alle ingrediënten samen komen om een authentieke sterke drank van hoge kwaliteit te produceren.

De Stirling familie boert al vier generatie lang op het Arbikie domein, al gaat de geschiedenis nog verder terug, sinds 1660, aanvankelijk aan de westkust waar na zeven generaties in de jaren 1920 werd verhuisd naar Lunan Bay aan de oostkust van Angus. Vandaag zijn de broers John, Iain en David de visionairs en drijvende krachten achter de Arbikie distilleerderij. De distilleerderij wordt gerund door niemand minder dan Dr. Kirsty Black, een van ’s werelds 10 beste vrouwelijke master distillers!

Leuk weetje; het idee om beginnen distilleren is gekomen nadat er documenten teruggevonden werden uit 1794 waaruit bleek dat er op het landgoed een distilleerderij stond, in die tijd.

€ 48,90

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop