Webshop » Andere Distillaten » Amores Verde Momento Mezcal, 70cl - 42°

Amores Verde Momento Mezcal, 70cl - 42°

MEZ_0011 Amores Verde Momento Mezcal, 70cl - 42°

Amores Verde Momento Mezcal, 70cl - 42°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 42 % ABV
Herkomst : Mexico

Een zachte en toegankelijke instapper in de wereld van mezcal, ambachtelijk bereid met een mix van verschillende houtsoorten in het kookproces om het typische rokerige profiel, waar mezcal zo geliefd door is, te verkrijgen.

Het etiket op de fles kan afwijkend zijn dan diegene die zijn afgebeeld doordat met voor elke batch van deze Verde een etiket werd gebruikt gemaakt door verschillende Mexicaanse artiesten. 

"Green Moments" wordt bereid uit 100% 8 jaar oude Espadin agave. De plantenharten worden gemalen met een traditionele Tahona (stenen wiel) en natuurlijk gefermenteerd tot wel 30 dagen. De spirit wordt dubbel gedistilleerd in koperen pot stills. Het gehele proces wordt overzien door Mezcal Maestro Doroteo Garcia. 

Toetsen van gerookte witte perzik, grassige agave, ananas, limoen en zachte houtrook, pepperige rook, koriander en kanneelkruiden komen in neus en smaak tevoorschijn. 

De naam "Green Moment" verwijst naar de policy van duurzaamheid die Amores hanteert, ze betalen 20% meer dan marktprijs voor hun grondstoffen en de arbeid en planten 10 nieuwe agaves voor elk pina die ze oogsten. 

€ 39,00

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop