Webshop » Wijn » Castello Nipozzano Riserva 2018 Giftbox 3 bottles, 2,25l - 13,5°

Castello Nipozzano Riserva 2018 Giftbox 3 bottles, 2,25l - 13,5°

VIN_0115 Castello Nipozzano Riserva 2018 Giftbox 3 bottles, 2,25l - 13,5°

Castello Nipozzano Riserva 2018 Giftbox 3 bottles, 2,25l - 13,5°

Inhoud : 3 x 75cl (2.25l)
Alc. Vol. : 13.5% ABV
Herkomst : Italië, Toscane

De Nipozzano Riserva Chianti Rufina DOCG van de Frescobaldi-wijn Castello di Nipozzano wordt gepresenteerd in een heldere, sterke karmozijnrode kleur. Het intense en complexe boeket wordt gedomineerd door bloemige en fruitige aroma's zoals framboos, braam en bosbes, gevolgd door geroosterde en kruidige tonen zoals nootmuskaat, koffie en thee.

In de mond is deze Chianti Riserva van Frescobaldi warm, zacht en aangenaam kruidig ​​met mooi geïntegreerde tannines. Fris en elegant, deze rode wijn uit Toscane glijdt in een langdurige en aanhoudende afdronk.

Castello Nipozzano
Eeuwigheid, traditie en moderniteit. Ten oosten van Florence, in het hart van een land dat rijk is aan geschiedenis en tradities, kan het kasteel van Nipozzano worden gezien als een in de tijd bevroren fort. Het landgoed kijkt uit over de vallei van de rivier de Arno en strekt zich uit over de prachtige heuvelachtige terroirs van de Chianti Rufina, de kleinste en hoogste van de sub-benamingen van de Chianti.

Bolwerk van de grootste Italiaanse wijnen, de regio dankt zijn unieke karakter met name aan de helderziendheid van een voorouder van de Frescobaldi die in 1855 variëteiten begon te cultiveren die nog onbekend waren in Toscane, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc. en de Petit Verdot. Meer dan een eeuw later geven deze prachtige wijngaarden het leven aan de geweldige wijn van het pand, Mormoreto.

€ 78,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop