Webshop » Whisky » Whisky Glencadam Reserva Andalucia Oloroso Sherry Finish, 70 cl - 46°

Whisky Glencadam Reserva Andalucia Oloroso Sherry Finish, 70 cl - 46°

WHI_0622 Whisky Glencadam Reserva Andalucia Oloroso Sherry Finish, 70 cl - 46°
Whisky Glencadam Reserva Andalucia Oloroso Sherry Finish, 70 cl - 46° 

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 46 % ABV
Herkomst : Schotland, Highland

Geopend in 1825 en gelegen binnen de oude stad en Royal Burghs of Brechin in de Oostelijke Highlands van Schotland situeert zich de historische stokerij van Glencadam. 

Deze whisky werd gemaakt door de Master Distiller die zorgvuldig exceptionele sherry en bourbon selecteerde uit het historische rijpingsmagazijn van Glencadam. Deze vaten werden met de nodige expertisie gehuwelijkt en dan gefinished in Oloroso Sherry butts uit Andalusië, Spanje. De afrijping hielp de whisky een aantal verfijnde karakteristieken te ontwikkelen die meer diepte, complexiteit en smaak meegeven aan de spirit. De Master Distiller was van mening dat de tijd om te bottelen rijp was op het moment dat de smaken van de malt een perfecte harmonie maakten met de subtiele toetsen van Sherry. 

Andalusië is een befaamde Spaanse regio in de Sherryproductie, centraal gelegen rond de oude stad van Jerez. De Master Distiller werkt met een klein aantal bodega's uit Jerez samen om enkel de allerbeste Sherry butts te selecteren die goed genoeg zijn om de single malts van Glencadam in te rijpen. 

Tasting notes :
  • Neus : Initieël aroma's van zacht rijp fruit, zachte nougat en eikerige vanille met op de achtergrond vers bereide fudge. 
  • Mond : Zacht en romig met sultanas, boomgaardfruit en de zoetheid van in toffee gedraaide appels. 
  • Afdronk : Lang aanhoudend en zijdezacht met honing, moscovado suiker en groene thee zinderend op de tong. Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg - Belgium, Tel. : +32 473 74 52 95, info@rumology.be

€ 45,95

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop