Webshop » Whisky » The Hive Wemyss Malts, 70cl - 46°

The Hive Wemyss Malts, 70cl - 46°

WHI_0026 The Hive Wemyss Malts, 70cl - 46°

The Hive Wemyss Malts, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Blended Malt

The Hive van Wemyss Malts is een van de vele whisky referenties die je, bij Rumology.be, zowel online als in de fysieke winkel kan verkrijgen. The Hive is blended malt met single malt componenten, voornamelijk uit de gerenommeerde Speyside regio.

Tasting notes :
• Neus : Startend op fijne toetsen van verse honing, kaneel, boterige bladerdeeg rechtstreeks uit de oven, belegd met gestoofde appeltjes en rozijnen in karamel room.
• Smaak : Manifest op honing die wordt afgewerkt met fijne, zacht kruidige toetsen, zeste van sinaasappel, gember en gekonfijt fruit.
• Afdronk : Langgerekt met hints van roze pompelmoes en een snuifje hout.

Over Wemyss Malts :
De Wemyss familie besluit om in 2005 het familiebedrijf “Wemyss Malts” op te richten om als onafhankelijk bottelaar aan de slag te gaan. Met het nodige succes brengen ze zowel Single Cask Whisky als gelimiteerde of permanent beschikbare blended malts op de markt. Bij de single casks kan men aan de kleur van het etiket reeds zien in welke regio de distilleerderij ligt en de selectie van enkele poëtische sleutelwoorden geven al een idee van de organoleptische eigenschappen van de whisky. Het geheel van de etiketten en woordkeuze werd ontworpen door hun raadgever en vriend Charles MacLean.

Op 30 november 2014 bereikt Wemyss Malts een nieuwe mijlpaal door het oprichten van hun nieuwe distilleerderij die “Kingsbarn” noemt, te Fife, niet ver van St-Andrews. De productie startte in februari 2015 en zit om en bij de 140.000 liter per jaar dat nog kan verhogen tot een maximale capaciteit van 600.000 liter per jaar. Het fijne aan Kingsbarn, onder de leiding van Peter Holroyd, is dat men werkt met lokaal geteelde gerst en de productie van een eerder fruitige Lowland stijl. Rijping vindt hoofdzakelijk plaats in first fill bourbon barrels en sherryvaten.

€ 46,40

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop