Webshop » Whisky » Teeling Sommelier Selection Douro Old Vines Small Batch, 70cl - 46°

Teeling Sommelier Selection Douro Old Vines Small Batch, 70cl - 46°

WEX_0264 Teeling Sommelier Selection Douro Old Vines Small Batch, 70cl - 46°

Teeling Sommelier Selection Douro Old Vines Small Batch, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Ierland

Teeling Sommelier Selection Douro Old Vines is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen – Hoeselt.

Deze Teeling Whiskey uit Ierland is er eentje uit de Small Batch reeks van de Sommelier Selectie, een uitzonderlijke reeks van whiskies die een finish ondergingen op wijnvaten. Deze Douro Old Vines onderging een finish op oude portvaten uit de Douro-Vallei in Portugal en zorgt voor een complexe aanvulling van smaken van rijp rood fruit en zachte donkere chocolade.

Over Teeling Distillery :
De Teeling Whiskey Distillery werd opgericht in 2015 door de Teeling Whiskey Company en is de eerste in nieuwe stokerij in Dublin in 125 jaar. De laatste distilleerderij in Dublin sloot in 1976 de deuren wat er tevens voor zorgt dat Teeling de enige, nog operationele is.

Jack en Stephen Teeling staan aan het roer, hun vader John Teeling richtte in het verleden de legendarische en monopoly brekende Cooley Distilleerderij op in 1987. De nieuwe distilleerderij is gelegen in het gebied ‘The Liberties’ heel kort bij Marrowbone Lane waar Walter Teeling, een van de voorouders, ooit een distilleerderij uitbouwde. Het symbool van de Fenix die boven een pot still herrijst staat symbool voor de wedergeboorte van Teeling.

Jack & Stephen Teeling leerden het vak van hun vader in de Cooley distilleerderij, die verkocht het in 2011 aan de groep Beam Inc. (Beam Suntory). Jack die Managing Director was vertrok terwijl Stephen nog een jaar bleef. In de verkoopovereenkomst zat als voorwaarde van de onderhandelingen een aankoop van 16.000 vaten gerijpte whiskey. Met deze whiskey ’s werd Teeling in 2012 gelanceerd door Jack Teeling. Kort daarna vervoegd Stephen zich en wordt gestart met de bouw van hun nieuwe distilleerderij.

€ 43,20

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop